ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Galileo автоматизира премахването на изрезките от печатни продукти на самозалепващи материали

Galileo автоматизира премахването на изрезките от печатни продукти на самозалепващи материали

Сряда, 8 Юли 2015 ( прочетена 1752 пъти)


Първата подобна машина в света е проектирана от италиански специалист в областта на ситопечата и дигиталния печат и според него ще направи революция в индустрията.

Galileo автоматизира премахването на изрезките

 

Машината е дело на президента на Esanastri Roberto Posarelli и механизира процеси, които досега можеше да се извършват единствено чрез ръчно премахване на нежеланите изрезки около стикери и етикети. Машината беше показана в действие на шанда на Avery Dennison на Fespa, където работеше с Cast фолио и самозалепващ винил и предизвика значителен интерес сред посетителите.

„Мислим, че това е истинска иновация за дигиталния и ситопечата. В повечето случаи ще видите 10 души да вършат тази работа. Търсих машина с подобни възможности и не открих такава, затова реших, че е добра идея да я направя сам,” коментира Posarelli. Машината е разработена с помощта на университета „Света Ана“ в Пиза, Италия. Компанията има две ситопечатни бази в Пиза и Виетнам и търговско представителство в Русия. Производственият мениджър Federico Carnasasciali заяви, че Esanastri е спестила между €70 000 и €100 000 за година от разходи за персонал, след като е разработила Galileo.

Компанията е разработила два прототипа, с работна площ 1500x1500 mm и 750x750 mm. Предлага се и трета версия с размер 1000x1400 mm. Galileo предлага два режима на работа – за прецизно премахване на малки изрезки и за цялостно обелване на остатъчния материал. Машината може да работи с продукция на листове или роли и да премахва изрезки с размери над 1 кв. мм. Обявената цена за машините е от €150 000 до €230 000.

Вижте Galileo в действие тук:Източник: galileoweedingmachine.it
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама