ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Gandinnovations представя робота за автоматично подаване на плоскости

Gandinnovations представя робота за автоматично подаване на плоскости

Четвъртък, 19 Февруари 2009 ( прочетена 1386 пъти)


Работи с два Jeti Flatbed принтера едновременно


Компанията Gandinnovations™, световен лидер в голямо-форматния дигитален печат представи за пръв път света роботизирана система за подаване на медията, предназначена за работа съвместно със серията принтери за печат на плоскости - Jeti True Flatbed. Високоскоростният робот наречен H.A.L. (High-speed Auto Loader) работи в пълен синхрон с два принтера едновременно, като по този начин увеличава неимоверно продуктивността на потребителя.

"Роботиката е дял от техниката, който включва концепция, проект, производство и експлоатация на роботите. Това, което постигнахме при H.A.L. e съвкупност от инженерна електроника и изкуствен интелект за извличане на максимална прецизност и продуктивност" казва Джеймс Ганди, президент на канадската компания. "H.A.L. позволява на потребителя да бъде по-бърз, прецизен и сръчен. Сега можете да печата на два принтера едновременно без нужда от усилие или надзор по време на работа."

Tехнология, която тепърва ще прави революции в дигиталния печат

"Проектиран да работи 24/7 H.A.L. ще повиши значително производителността на всеки един Jeti True Flatbed. Робота може зарежда едновременно с плоскости два принтера, като единственото условие е да са разположени успоредно. H.A.L. дава на клиентите ни перфектно решение за извличане на максимална продуктивност от принтера/те с минимални усилия" казва Хари Ганди, съсобственик на компанията.

H.A.L. "магическо око" представлява станция с вградена камера, която преценява състоянието на медията, оглеждайки плоскостта за евентуални щети и се грижи за перфектно подаване на медията към принтера. Захващането на плоскостите е с вакуумни крачета.

H.A.L. може да се справи със зареждането на тънки, гъвкави или твърди непорести материали с дебелина до 1см. и размери 1.2м х 2.4м. или 1.5 х 3м. Купчината (палето) с плоскости трябва да не е по-високо от 1.27м. Цикълът от подаването до изпечатването на плоскостта може да трае дори по-малко от 60 секунди, когато принтера печата на висока скорост с минимален брой пасове.

H.A.L. елимининира и възможността от "скъпоструващо" съприкосновение на медията с печатащите глави.

Потребителя може да разшири производството си в извънработно време, вследствие на напълно автоматизираната работа и принтера. След като задачата е приключена, H.A.L. взима напечатаната плоскост от принтера и я поставя на предварително определено място..

Видео клип на H.A.L. можете да видите тук: www.gandinnovations.com/HAL

Източник: Адком


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги