ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Global Graphics издадоха нова версия на RIP-а Harlequin

Global Graphics издадоха нова версия на RIP-а Harlequin

Сряда, 7 Септември 2011 ( прочетена 1525 пъти)


Новата версия има по-висока производителност, подобрена работа с прозрачности и поддръжка на PDF/VT (PDF стандарт, оптимизиран за печат на персонализирана информация).

Възпроизвеждането на цветове от новата версия 9.0 на Harlequin Server RIP, е сертифицирано от Fogra. Системата включва пълна поддръжка на новите библиотеки Pantone Plus. Подобрена е и поддръжката на операционни системи, сред които е и Windows Server 2008 R2.

Harlequin Server RIP

Собствениците на по-стари версии на Harlequin Server RIP могат да инсталират едномесечна безплатна пробна версия.
Martin Bailey, технологичният директор на Global Graphics, каза, че новата версия е разработена, за да отговори на три ключови тенденции в индустрията. Те са по-голямата степен, в която печатниците разчитат на управлението на цветовете, засилващата се тенденция за използване на прозрачни обекти в PDF файловете и ръстът при цифровия печат.

„Включихме нови функции, които отговарят на начина, по който се променят поръчките за печат”, каза Bailey. „Затова, въпреки че Harlequin обработва прозрачности от 2002 насам, ние продължаваме да работим, за да ускорим този процес. Причината е, че графичните дизайнери многократно увеличиха използването на прозрачности в поръчките. Използването на сенки е най-типичният пример.”

„Новата версия ускорява обработката на поръчки с променлива информация за цифрови печатни машини. Версия 9.0 включва поддръжка на PDF/VT, но се стремим да осигурим максимална производителност при подаване на персонализирани поръчки като PDF към RIP-a, а не се концентрираме само върху PDF/VT.”

Harlequin Server RIP v9 се предлага от мрежата партньори на Global Graphics, която включва компании като Xitron, HighWater, ECRM, PressTek и Compose.

Източник: globalgraphics.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама