ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Graphilla Creative Weekend стартира на 6-ти март вечерта

Graphilla Creative Weekend стартира на 6-ти март вечерта

Сряда, 25 Февруари 2009 ( прочетена 2314 пъти)


Предстои цял уикенд съпътстван от лекции и прояви, водени от доказани автори в средите на илюстрацията, уеб-дизайн, печатен дизайн, лого и брандинг, фотография и 3Д графика.За Graphilla

GRAPHILLA е един от онези интернет форуми, в които не можеш да продадеш някоя таратайка, но можеш да срещнеш професиолналисти от сферите на илюстрация, уеб, печатен дизайн, лого, фотография, 3Д графика... Всъщност, след като изброиш всички тези неща и веднагически „онези форуми” у нас се свеждат до един – GRAPHILLA. Преди 8 години група млади художници и дизайнери започват да разговарят чрез този сайт на различни теми, те не искат нито масовката на общите форуми, нито техните работи да прашасват в някоя тъмна галерия без посетители. Постепенно темите се увеличават, разделят по специализирани секции и достъпът на нови автори е ограничен чрез задължително представяне на портфолио - с една единствена цел, нивото да се държи високо. Днес форумът е среда за запознанства на хората от бранша на визуалните изкуства и реклама, с близо 8 000 регистрирани потребители и посещаемост, за която едва ли някой преди е помислял.

След безброй показани графики, фотографии и лога – Graphilla излиза „на светло”   на 6-ти март вечерта в атриума на сграда №10 в Бизнес Парк София с печатна изложба от 120 работи на своите най-изявени автори. Макар и внушителна на пръв поглед цифра, 120 принта се оказаха недостатъчни за да съберат стойностните проекти, показани във форума. Затова през следващите две седмици изложбата ще бъде придружена от мултимедийни презентации, представящи творби от всеки специализиран форум на Graphilla.

И ако статията ни завършваше тук, това вероятно щеше да мине като поредния културен афиш за група хора, които така или иначе знаят къде ще е изложбата в продължение на две седмици. Целият уикенд обаче ще бъде съпътстван от лекции и прояви, водени от доказани автори в средите на илюстрацията, уеб-дизайн, печатен дизайн, лого и брандинг, фотография и 3Д графика. Лекциите ще се проведат в конферентната зала на сграда 10 в Бизнес Парк София, партерен етаж от доказани професиолналисти от Русия и България.

Гилдията очаква като специален гост и лектор в София един от водещите професиолналисти в света на брандинга и нейминга. Михаил Губергриц е роден през 1976 в Москва. Завършил е ВАШГД (Висша академия за графичен дизайн). Работил е в брандинг агенциите "Design depot", "Brandaid" и "Interbrand Zintzmeyer & Lux" a, понастоящем заема поста креативен директор в компанията "BBDO Branding" - един от лидерите на руския пазар за брандинг услуги. Михаил е също така основател и ръководител на първото в Русия "Училище за нейминг".

Изложбата на Graphilla, както и проявите от Graphilla Crative Weekend са отворени за всеки, който поне веднъж е издавал странни звуци (дори „тц-тц-тццц”), разглеждайки сайта на фотограф, художник или дизайнер! Заповядайте от 6-ти Март, повече информация ще бъде изнесена на сайта www.graphilla.com в раздел „Новини, интервюта и уроци”, както и на територията на Бизнес Парк София.

Изложбата ще бъде показана също в Бургас от 24-ти април до 3-ти май в галерията на дружеството на художниците от гр. Бургас.

Програма

ПЕТЪК
06-ТИ МАРТ, 2009
13:00   "Chance management - Брендинг по време на криза
лектор: Антон Читана, Русия

Антон Читана е дизайнер и независим бренд консултант с 10 годишен опит в областта на корпоративните комуникации и бренд консултирането.
Автор на бренд-технологията CUPS™, специалист по нулевият цикъл на брендинга — brief-to-launch solution, автор и водещ на тренинговата програма "1-2-3 Branding".

В миналото Антон е работил като Senior Conceptor в Interbrand Zintzmeyer & Lux и като Senior Designer в Landor Associates.

В портфолиото му има изпълнени проекти за Telia Sonera Group,Тройка Диалог, Интер РАО ЕЭС, Газпром, Samsung, Puma, J&Co, Sony Ericsson, Правителството на г. Москва, Олимпиадата в Сочи 2014 и др.

Семинарът на г-н Читана ще е с продължителност около 4 часа.
19:00   ОТКРИВАНЕ на изложбата на GRAPHILLA за 2009-та година – показване на платната и коктейл

СЪБОТА
07-МИ МАРТ, 2009
14:00   "Управление на цвета /color management/ за фотографи и илюстратори
лектор: Николай Абаджиев - N1x0n
Кратко въведение в цветните профили, цветните пространства и начините за безпроблемна работа с тях.

Николай Абаджиев - 37 год. с 15-годишен стаж в професионалната фотография и работата с Photoshop.
Заедно с Пламена Коева /Piks/ съосновател на Resize Studio, София. Води семинари за цифрова фотография и обработка на изображения.
15:30   "DreamColor – реализъм в изображението при настолни и преносими работни станции от Hewlett-Packard.

Демонстрация на новия специализиран за графика и предпечат монитор на Hewlett-Packard 2480zx, както и работни станции, създадени да отговорят на нуждите на професионалистите.
16:30   V-Ray - да разбулим митовете.
лектор: Петър Митев - themagician

Петър Митев е един от създателите на софтуерът за рендеринг на 3D графика V-ray и фирмата Chaos Group.
17:30   Брендинг и Нейминг
лектор: Михаил Губергриц, Русия

Михаил Губергриц е роден през 1976 в Москва. Завършил е ВАШГД (Висша академия за графичен дизайн). Работил е в брандинг агенциите "Design depot", "Brandaid" и "Interbrand Zintzmeyer & Lux" a, понастоящем заема поста креативен директор в компанията "BBDO Branding" - един от лидерите на руския пазар за брандинг услуги. Михаил е също така основател и ръководител на първото в Русия "Училище за нейминг" и партньор в Lexica naming — една от най-големите неймингови агенции в Русия.

За контакти:
Владимир Донков nikona@gmail.com 0878 300 517

Източник: graphilla.com


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Technical Assistant Packaging
гр. София
фирма ФИКОСОТА ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама