ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Greenpeace призова към бойкот на индонезийския производител на хартия APRIL

Greenpeace призова към бойкот на индонезийския производител на хартия APRIL

Четвъртък, 10 Юли 2014 ( прочетена 1242 пъти)


Greenpeace призова компании, сред които са International Paper, 3M и американската търговска верига Costco да се присъединят към бойкота на продуктите на втората най-голяма компания в областта на целулозата и хартията APRIL.

Greenpeace APRIL

 

Собственикът на Antalis Sequana Group и веригата за офис консумативи Staples вече са спрели да доставят продукти на APRIL, която е обект на доклада на Greenpeace за обезлесяването на Индонезия. Докладът е последствие от въздушните снимки, направени от екологичната организация, които показват изсичането на гъсти гори и пресушаването на торфища на парцел на доставчик на APRIL на острова Паданг.

Според Greenpeace има доказателства, че твърденията на APRIL, че не работи със земя с „висока консервационна стойност“ не са верни. Освен това, Greenpeace твърди, че APRIL в публикувала, че има подкрепа за „политиката си за устойчиво развитие“ от WWF и норвежкото правителство, а и двете организации отричат подобно нещо.

Представителят на Greenpeace за Югоизточна Азия Zulfahmi каза: „APRIL бяха хванати, че казват на клиентите си, че имат подкрепа на правителства и неправителствени организации в същия момент, в който булдозерите им съсипваха дъждовната гора и торфищата на Индонезия.“

„Очевидно APRIL не смята, че изсичането на дъждовната гора в области с дълбок торф не е в конфликт с ангажиментите ѝ за консервация. Но горите на Индонезия изчезват по-бързо, отколкото, където и да е по света точно заради такива практики.“

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сътрудник продажби с административни фун...
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама