ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet HP хвърли ръкавица на производителите на офсетови преси с Indigo 10000, която печата 3 450 листа в час

HP хвърли ръкавица на производителите на офсетови преси с Indigo 10000, която печата 3 450 листа в час

Четвъртък, 15 Март 2012 ( прочетена 2436 пъти)


Сред другите новости от компанията е системата EPM, която позволява печат на пълноцветни поръчки с CMY мастила

Появата на 10000 слага край на дълго очакване на Indigo с формат B2. Първият опит беше на Drupa 2000 с концептуалната XB2, за която беше планирано да излезе на пазара на Drupa 2004 като Indigo b7000, но проектът беше замразен година преди шоуто.

HP Indigo 7600
/На снимката: HP Indigo 7600/

„Тази машина (Indigo 10000) ще ни доведе до сърцето на офсетовия пазар. Тя е всичко, което бихте очаквали от Indigo, но в по-голям формат”, каза Alon Bar-Shany, вицепрезидент и генерален мениджър на HP Indigo Digital Press Division. „Не се съмняваме, че през 2016 голяма част от дейността ни ще е свързана с трите нови машини”, допълни той.

Indigo 10000, беше обявена като част от три нови машини. Вече има обявена базова цена за модела 10000, която е 1,5 милиона долара. Тя един от десетте нови продукта на компанията, които ще видим на Drupa 2012. Седемцветната преса с тегло 11 тона предлага същите възможности за печат на променлива информация като другите системи Indigo. Скоростта и на едностранен печат се равнява на 230 страници в минута. Първата тестова версия на 1000 ще бъде инсталирана в британската печатница Precision Printing през август.

„Има голямо търсене за продукти, които стават достъпни благодарение на различния формат на 10000, които досега нямаше как да произведем. Става дума за разпространени продукти като албумни издания с формат A4 и шест странични дипляни A4, всички DL формати също се побират далеч по-добре в B2”, каза Gary Peeling, управител на Precision. „Цифровите ни тиражи нарастват с 50% всяка година, затова тази година ще имам нужда от две конвенционални машини Indigo или една 10000. Сигурен съм, че ще е интересно, допълни той.

François Martin, глобален маркетинг директор на графичните решения на HP каза, че 10000 е насочена към разширяване на възможностите на дигиталните печатници, но че новата машина цели и въвличане на големите офсетови печатници в цифровия печат. „Цифровият печат вече не е опция. Изискванията на потребителите нарастват и те включват поръчки в малки тиражи, с високо качество и променлива информация. 10000 може да осигури всичко това”, заяви той.

Според Martin, доставчиците на офсетови печатни услуги, които инвестират в машината, ще могат да използват довършителната техника, която вече имат. Очаква се специализирана довършителна техника за дигитален печат в този формат да се появи на Drupa 2012 и след нея, тъй като сегашните решения са ориентирани към формат SRA3. На Drupa ще бъдат демонстрирани три 10000. Те ще участват в цялостен работен процес заедно с нови довършителни решения от Horizon и MBO.

Всички преси от четвъртото поколение на HP Indigo включват Enhanced Productivity Mode (Режим с повишена производителност, EPM), който позволява печат на пълноцветни поръчки с CMY мастила. Това намалява цветовата гама на пресата с 10%, но увеличава производителността с една трета до 4 600 листа в час (повече от 300 страници А4 в минута).

Според HP около 30% от поръчките за рекламни материали ще дадат резултати, годни за продажба при използване на EPM. Системата се предлага и за три от новите машини от третата серия на HP Indigo, които бяха показани тази седмица в Израел.

Сред тях е Indigo 7600, първата машина на HP с неутрален въглероден отпечатък. Тя печата със скорост 160 страници в минута в EPM и предлага печат с текстура и релефен печат, макар и при значително по-ниски скорости. Обновеното Indigo 5600 предлага EPM скорост до 90ppm страници в минута и има „one-shot” технология за печат върху пластмасови материали. При нея всички цветови сепарации се акумулират едновременно върху трансферната гума и се пренасят едновременно върху материала, като осигуряват перфектна регистрация на цветовете.

Повечето от новостите в машините от третата серия ще могат да бъдат инсталирани на съществуващи машини.

Източник: hp.com , printweek.com
Текста написа: Мартин Новев


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама