ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet HP Scitex 15000 – решение за печат върху велпапе

HP Scitex 15000 – решение за печат върху велпапе

Петък, 9 Май 2014 ( прочетена 2085 пъти)


HP представи системата за печат върху велпапе HP Scitex 15000 на Interpack 2014. Компанията показа и други продукти, ориентирани към производството на опаковки.

HP Scitex 15000

 

Представянето на новата машина е поредното усилие на HP да засили позициите си на глобалния пазар на опаковки, който в момента е оценяван на 6,5 милиарда евро годишно. Според Infotrends едва 7% от тази продукция се печата дигитално. Тази стъпка последва представянето на машината за етикети и гъвкави опаковки HP Indigo 20000 и на HP Indigo 30000 за печат върху картон на Drupa 2012. Очаква се доставките на тези две машини да започнат през това тримесечие след успешното им инсталиране на шест места по целия свят.

Ново партньорство с Comexi Group ще осигури решение за ламиниране, оптимизирано за HP Indigo 20000, което ще намали времето за достигане на продукцията до пазара. Stephen Nigr, старши вицепрезидент на HP за графичните и мастиленоструйни решения каза: „След като поведе преминаването към дигитален печат в производството на етикети, HP отново води неудържима трансформация от аналогови към цифрови технологии в индустрията за производство на опаковки.“

„С решенията на HP, производителите на опаковки могат да се възползват от предимствата на дигиталния печат, за да разнообразят бизнес моделите си, да достигнат до нови потребители и да навлязат на нови, печеливши, територии,“ добави Nigr.

Печатната машина за велпапе HP Scitex 15000 има максимален размер на печат от 1,6x3,2 м и може да отпечата до 120 формата в час, което се равнява на производителност от 600 кв. м. в час в режим PROD120. За производство на дисплеи за търговски обекти (POP), HP Scitex 15000 има три производствени режима: POP60 (60 формата/312 кв. м. в час), POP80 (80 формата/407 кв. м. в час) и POP100 (100 формата/520 кв. м. в час).

Машината е оборудвана със система за автоматично зареждане на велпапе и може да печата върху широка гама други материали, които се зареждат ръчно. Това включва акрилни плоскости и разпенено PVC.

Принтерът използва мастила HDR240 Scitex, които имат Greenguard Gold сертификат и отговарят на изискванията AgBB за емисии летливи органични съединения за вътрешна употреба. Потенциалните му приложения включват производство на различни типове опаковки и рекламни дисплеи за търговски обекти.

Можете да видите машината в действие тук:
Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама