ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Heidelberg купува остатъка от Gallus

Heidelberg купува остатъка от Gallus

Неделя, 15 Юни 2014 ( прочетена 885 пъти)


Heidelberger Druckmaschinen AG е придобила останалите 70% от акциите на швейцарската Gallus Holding AG, която е собственост на семейство Resch и е пионер в много от технологиите на пазара за тесноформатен печат.

Пълното придобиване се извършва чрез повторно издаване на нови акции, което прави Ferdinand Rüesch това, което Heidelberg наричат "основен инвеститор". Този ход има за цел да предостави на новата организация засилена капиталова структура за разработване на нови технологии и растеж в разширяващите се пазари и да позиционира Heidelberg в секторите за етикети и картон.

Времето за това придобиване е идеално, с оглед заявеното намерение на Heidelberg да представи по-късно тази година нова система за дигитален печат с помощта на технология на Fujifilm. При новото разпределение на акциите, 9% акционерен дял на Ferdinand Rüesch се разглежда като ключ за осигуряване на постоянна подкрепа за новата марка в сектор, който винаги е бил основен бизнес за Gallus.

Главният изпълнителен директор на Heidelberg, Gerold Linzbach, коментира: "Пълното придобиването на Gallus ще засили допълнително сътрудничеството на двете компании. Заедно, ние ще продължим да насърчаваме разработките в разрастващия се пазар за дигитално производство на етикети."

Какъв ефект ще има това върху пазара за тясноформатни машини все още е неясно, но е симптоматично за рационализацията, която се провежда на други места по веригата за доставки за печат на опаковки, тъй като покупателните навици на потребителите се променят и марките отговорят на новите изисквания. Кой печели в тази ситуация често е трудно да се каже.

Ferdinand Rüesch
На снимката: Ferdinand Rüesch
Източник: narrowwebtech.comprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама