ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Heidelberg обяви оперативна загуба от 57 милиона евро за първата половина на годината

Heidelberg обяви оперативна загуба от 57 милиона евро за първата половина на годината

Вторник, 13 Ноември 2012 ( прочетена 1509 пъти)


Компанията заяви, че е уверена, че ще постигне своята цел за „определено позитивни“, преди облагането с данъци, резултати за финансовата 2012/2013, въпреки оперативната загуба от 57 милиона евро през първите шест месеца.

Говорителят на Heidelberg Thomas Fichtl е отказал да уточни какво има предвид компанията под „определено позитивен резултат“. Въпреки това, производителят е изправен пред голямо предизвикателство, защото му се налага да увеличи повече от два и половина пъти печалбата си спрямо 24-те милиона евро за втората половина на миналата година, само за да излезе на нулата.

Heidelberg обяви оперативна загуба

Въпреки това Fichtl е бил уверен и е заявил, че Heidelberg очаква да постигне целта си чрез големи продажби и намаляване на разходите. Fichtl добавил, че през тази година продажбите на компанията са нараснали в резултат от Drupa. Въпреки, че след предишната финансова година, в която имаше Drupa (2008/2009) Heidelberg спечели само 11,4 милиона за втората половина, Fichtl е уточнил, че няма причина да се предвиждат подобни резултати за тази година.

„Онова беше годината, в която Lehman Brothers колабираха, цялата индустрия пострада. Сега икономиката е по-стабилна – няма причина да очакваме и тази година да е такава“, добави той. Въпреки че Drupa беше отговорна за по-големите разходи през първите шест месеца, според Fichtl тя ще доведе до „много по-големи“ обеми на продажбите, 60% от които се очаква да са през второто шестмесечие.

Heidelberg са си поставили за цел да направят икономии от 180 милиона евро до 2014 като увеличат ефективността си и намалят персонала си с 2 000 души. Fichtl е казал, че компанията се надява да направи една трета от тези икономии през тази година, основно през втората ѝ част.

Източник: heidelberg.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама