ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Heidelberg показа нови широкоформатни машини

Heidelberg показа нови широкоформатни машини

Сряда, 11 Юни 2014 ( прочетена 1773 пъти)


Heidelberg представи новите широкоформатни печатни машини Speedmaster XL 145 и XL 162, ориентирани към пазара за опаковки с голям тираж.

Heidelberg показа нови широкоформатни машини

 

И двете машини работят в новия клас за производителност Packaging Speed Performance (PSP), като предоставят скорости на печат до 18 хиляди листа на час. Машини с такава производителност са предназначени за фирми, които произвеждат опаковки в промишлени тиражи в сегмента за храни и стоки за дълготрайна употреба.

Сред новите функции на машините от клас PSP са високоскоростна вакуумна система, усъвършенстван транспортьор на листа и верижно устройство за извеждането му, както и високопроизводителна сушилня. Системата за извеждане на листа има модулна структура, която позволява конфигурирането на сушилната секция в съответствие с нуждите на конкретния клиент.

Сушилната секция на новите машини е най-дългата от тези налични на пазара. Те са оборудвани със седем плъзгащи се една в друга единици, за да се гарантира безпроблемното производство и пълното изсъхване на листа при максимална скорост.

Максималната скорост на печат на Speedmaster XL 145 е 18 000 листа на час, а на Speedmaster XL 162 – 16 500 листа на час. Изчисленията показват, че XL 145 PSP, работеща на три смени шест дни в седмицата, обезпечава двойно по-голямо производство от подобна машина произведена през 2007 година, със скорост от 15 000 листа на час. Машината е предназначена за отпечатване на повече от 70 милиона страници годишно.

Heidelberg съобщава, че от 2009 г. насам, когато компанията започва да произвежда широкоформатни машини, вече е продала повече от сто такива машини. Приблизително две трети от тях се използват за печат на опаковки в Европа, САЩ и Азия. Производствената линия на Heidelberg в завода Визлох-Валдорф ще заработи при пълен капацитет до края на 2014/15 финансова година и в момента има най-голям брой предварителни поръчки от пускането на серията.

Източник: www.print-forum.ru
Преведе: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн

Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама