ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Heidelberg показа нови широкоформатни машини

Heidelberg показа нови широкоформатни машини

Сряда, 11 Юни 2014 ( прочетена 1913 пъти)


Heidelberg представи новите широкоформатни печатни машини Speedmaster XL 145 и XL 162, ориентирани към пазара за опаковки с голям тираж.

Heidelberg показа нови широкоформатни машини

 

И двете машини работят в новия клас за производителност Packaging Speed Performance (PSP), като предоставят скорости на печат до 18 хиляди листа на час. Машини с такава производителност са предназначени за фирми, които произвеждат опаковки в промишлени тиражи в сегмента за храни и стоки за дълготрайна употреба.

Сред новите функции на машините от клас PSP са високоскоростна вакуумна система, усъвършенстван транспортьор на листа и верижно устройство за извеждането му, както и високопроизводителна сушилня. Системата за извеждане на листа има модулна структура, която позволява конфигурирането на сушилната секция в съответствие с нуждите на конкретния клиент.

Сушилната секция на новите машини е най-дългата от тези налични на пазара. Те са оборудвани със седем плъзгащи се една в друга единици, за да се гарантира безпроблемното производство и пълното изсъхване на листа при максимална скорост.

Максималната скорост на печат на Speedmaster XL 145 е 18 000 листа на час, а на Speedmaster XL 162 – 16 500 листа на час. Изчисленията показват, че XL 145 PSP, работеща на три смени шест дни в седмицата, обезпечава двойно по-голямо производство от подобна машина произведена през 2007 година, със скорост от 15 000 листа на час. Машината е предназначена за отпечатване на повече от 70 милиона страници годишно.

Heidelberg съобщава, че от 2009 г. насам, когато компанията започва да произвежда широкоформатни машини, вече е продала повече от сто такива машини. Приблизително две трети от тях се използват за печат на опаковки в Европа, САЩ и Азия. Производствената линия на Heidelberg в завода Визлох-Валдорф ще заработи при пълен капацитет до края на 2014/15 финансова година и в момента има най-голям брой предварителни поръчки от пускането на серията.

Източник: www.print-forum.ru
Преведе: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама