ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Heidelberg - преструктуриране по време на криза

Heidelberg - преструктуриране по време на криза

Четвъртък, 3 Декември 2009 ( прочетена 1602 пъти)


В края на месец ноември лидерът в производството и обслужване на печатно оборудване Heidelberg обяви намерението си за преструктуриране дейността на компанията. Считано от април 2010 година, колосът на печатната индустрия ще децентрализира мощностите си в три направления: Heidelberg Equipment, Heidelberg Services и Heidelberg Financial Services.

В момент, когато световната икономика започва да излиза от най-тежкия период на икономическата криза, колосът в сферата на печатните технологии Heidelberg реши да извърши една от най-сериозните реорганизации на своята производствена и финансова дейност в съвременна си история.

Според заявлението на висши служители на Heidelberg, фокусът на това "преразпределение" на приоритетите, което ще бъде извършено в рекордно кратки срокове, ще бъде укрепването на Heidelberg Equipment поделението на компанията, както и на новообновеното такова - Heidelberg Services. Това ще бъде свързано с разширяване на ареала на дейност на компанията, в частност чрез Heidelberg Services. Според мнението на ръководството на корпорацията, поделението, призвано да разшири портфолиото от услуги на Heidelberg, ще бъде относително неподатливо на икономически сътресения и независимо от пиковете на пазарните цикли. Досега съществуващите Press и Postpress поделения на Heidelberg ще бъдат инкорпорирани в новата организационна структура. Финансовото поделение - Heidelberg Financial Services, ще запази досегашната си форма на организация и функциониране. Всяко от поделенията на корпорацията ще носи "индивидуална" отговорност за постигнатите от него финансови резултати.

"Резултатът от новата корпоративна структура ще се изрази в доближаване до пазарните ни цели и подобряване ефективността на услугите, които предлагаме на нашите клиенти" - обобщава Бернхард Шрайер (Bernhard Schreier, CEO), изпълнителен директор на Heidelberg.

Реорганизацията ще засегне и ръководството на компанията - глава на Heidelberg Equipment ще бъде Стефан Пленц (Stephan Plenz), досегашен член на мениджърския борд на компанията, отговарящ за технологичното и оперативното развитие. Марсел Кислинг (Marcel Kiessling), който ще бъде назначен ефективно като член на мениджърския борд от 1 януари 2010 г., ще бъде ръководител на Heidelberg Services. В борда ще присъстват още Бернхард Шрайер (Bernhard Schreier), CEO и завеждащ международни продажби, както и досегашният финансов директор Дирк Калеб (Dirk Kaliebe, Head of Heidelberg Financial Services).

За финал - след многократни публикации в немската специализирана преса спекулиращи с темата за потенциално сливане на Heidelberg и Мanroland AG, официално двете компании все още отказват какъвто и да е коментар, докато  председател на борда на директорите на Мanroland AG, Герд Финкбайнер (Gerd Finkbeiner) упорито продължава да твърди: "Скоро Мanroland няма да бъде обременена от задължения".

Heidelberg

Текста написа: Йордан Христов,  Printguide.info

Източник:
printingtalk.com
printceo.com
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД

Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на щанцоваща машина (щанцьор)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама