ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet INDDRecovery възстановява повредени InDesign файлове

INDDRecovery възстановява повредени InDesign файлове

Вторник, 15 Декември 2015 ( прочетена 1139 пъти)


INDDRecovery е решение, което помага на потребителите да спасят документи в InDesign, които не могат да бъдат възстановени автоматично.

INDDRecovery възстановява повредени InDesign файлове

 

Актуалната версия на програмата проверява целостта на блок структурата на документа и я коригира. В някои случаи това ви позволява да ремонтирате файл, който InDesign не може да отвори и показва код за грешка (Error code:5).

Метода на действие на програмата е следният: indd файлът е база данни, в която всеки запис е блок с размер 0x1000. Блоковете могат да бъдат разпръснати на произволни места в базата данни, но всеки от тях има свой тип, номер и контролна сума. Обикновено, файлът съдържа поне две копия на документа. Ако целостта на едното копие е нарушена, InDesign извлича другото от файла.

Някои блокове, обаче, нямат дубликати в базата данни, затова, ако в някои от тях има повреда, InDesign генерира reading error: 5 и не се опитва да отвори файла, дори грешката да е маловажна и да не води до сериозни последици за файла. Затова много файлове, които системата на InDesign за автоматично възстановяване смята за безнадеждни, могат да бъдат възстановени чрез коригиране на структурата на базата данни.

Разбира се, INDDRecovery не може да елиминира проблема напълно, затова, ако структурата на документа е повредена сериозно, възстановеният файл така или иначе няма да се отвори. Междувременно дори е възможно InDesign да блокира или забие.

Интерфейсът на програмата е лесен за употреба. Цъкнете бутонът Recover и ще се появи диалогов прозорец за избрания indd файл. След възстановяването файл, наречен Recover.indd, който съдържа коригирана версия ще се появи в директорията и Notepad ще се отвори log файл, който показва блок структурата на indd файла и всички отстранени проблеми. Програмата има и функция за преглед и експорт на текста, който се съдържа в indd файла (с бутона Export text).

Можете да свалите програмата оттук.

Източник: www.kasyan.ho.com.ua
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама