ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet InkZone Move вече и за дигиталния и флексо печата

InkZone Move вече и за дигиталния и флексо печата

Вторник, 17 Март 2009 ( прочетена 1802 пъти)


Популярната разработка за измерване на цветовете при офсетовия печат, вече е адаптирана и във формат за използване и при дигиталния и флексо печата.

Системата InkZone Move Digital & Flexo (IZM Digital & Flexo) ще бъде представена за първи път на предстоящото изложение Grafitalia, което ще се проведе между 24 и 28 март в Италия. От наличната информация към момента става ясно, че системата ще бъде базирана на устройството Eye-One на компанията X-Rite. Според разработчиците IZM Digital & Flexo ще може да работи както в ръчен, така и в автоматичен режим. Веднъж направени, замерванията се визуализират като цифрови стойности, благодарение на софтуерът за управление включен в пакета. В последствие, така направеното замерване може да бъде съпоставено с предварително дефиниран интервал от желани стойности, който може да бъде определян в зависимост конкретните изисквания на всеки проект.

Разработчиците обещават, че IZM Digital & Flexo ще се справя на много добро ниво и при автоматичен режим на работа благодарение на Eye-One и DC 2/4/8, който ще се предлага опционно. И докато Eye-One ще се грижи за фактическото замерване на цветовете, при автоматичния режим на работа DC 2/4/8 ще способства за автоматичното му придвижване по хоризонтала и вертикала.

За всеки замерен цвят, оператора ще може да оценява плътността както на растерните, така и на щриховите елементи от него, благодарение на което ще има постоянен контрол върху светлосенките и полутоновете. В допълнение ще има възможност да бъде следено и за баланса на сивото, което на практика дава възможност за контрол в баланса между четирите основни цвята при печат С, М, У и К. Всички замерени стойности ще се представят в отделна таблица като Delta E отклонения, а софтуера за управление ще показва дали попадат в предварително дефинирания интервал от желани стойности и при необходимост ще могат своевременно да бъдат взети нужните мерки за корекция.

IZM Digital & Flexo е единствената по рода си система на пазара, която благодарение на едно единствено сканиращо устройство (Eye-One) може да предложи както ръчен така и автоматичен режим на работа. Използването на IZM Digital & Flexo би помогнало за постигане на повтаряемост и постоянство на цветовете базирано на метрични данни и цифрови стойности, а не на субективни възприятия.

Повече информация можете да намерите на: digiinfo.com

Източник: printingtalk.com


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама