ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Inkless – революционна технология за монохромен печат

Inkless – революционна технология за монохромен печат

Понеделник, 23 Април 2018 ( прочетена 825 пъти)


От края на 2016 стартъп компанията Inkless работи над патентована лазерна технология за монохромен (черен) печат върху хартия и картон без необходимост от тонер, мастило или консумативи.

Чрез нея се цели да се навлезе на пазар, оценяван на 14 милиарда долара годишно, като същевременно се запази качеството и производителността. През 2017 технологията печели наградата на Nu.nl за стартъп, а миналата седмица бе съобщено, че е набрана инвестиция на стойност от 1 милион евро. С нея се очаква да бъде стартирано разработването на първия продукт.

 

 революционна технология за монохромен печатПървото устройство се очаква да бъде в областта на опаковките и етикетирането. Според създателите на технологията именно този сегмент е доминиран от монохромния печат за кодиране и маркиране с текст и баркод. Очакванията са при успех в бъдеще да се създадат и друг тип устройства (офисни принтери, производствени машини, фискални устройства и други).

Сред предимствата на новата технология са екологичните аспекти, даващи ѝ предимство пред актуалните алтернативи. За сравнение едва 30% от тонер касетите се рециклират, а това води до образуване на отпадъци, които се разграждат в околната среда в продължение на 450 години. Липсата на консумативи ще редуцира чувствително разходите след закупуване на подобно устройство. Технологията също така гарантира достатъчно плътен и траен черен отпечатък.

Вижте повече във видеото:Текста написа: Антон Даскалов
Източник: inkless.inkprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама