ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии

Jet Press 720 е готова за Ipex

Петък, 12 Февруари 2010 ( прочетена 2828 пъти)


Fujifilm Европа ще покаже листовата мастиленоструйна преса Jet Press 720 на изложението Ipex 2010 в Бирмингам, Великобритания.

Jet Press 720 е цифрова листова мастиленоструйна печатна машина с формат B2 (500x707 мм).

Пресата е ориентирана към къси тиражи и услуги с добавена стойност, като персонализации, приложими широка гама от продукти. Печатните глави на Jet Press 720 използват технологията за мастиленоструен печат с едно преминаване SAMBATM, разработена от FUJIFILM Dimatix. Прецизната пиезоелектрична технология осигурява разделителна способност до 1200х1200 dpi.

Както при много мастиленоструйни преси, поведението на мастилото при преминаването му през печатащата глава е решаващо за качеството. Заради това Fujifilm използват за машината новоразработени мастила на водна основа, които не се разливат при нанасяне и позволяват печат на висококачествени изображения. Качеството е подобрено и с помощта на уникални технологии на Fujifilm, които предотвратяват набръчкване на хартията и нарастване на точката.

Според производителя Jet Press 720 има регистър на цветовете като на офсетова преса, съчетан с характерната стабилност на цветовете на мастиленоструйна машина. Тя е подобрена допълнително с помощта на CCD сензор, който сканира всеки лист и прави нужните корекции в реално време.

Благодарение на технологията SAMBATM, Jet Press 720 може да отпечата лист B2 с едно преминаване през машината, което дава скорост от около 180 листа А4 в минута или 2 700 листа B2 за час. Fujifilm изчисляват, че машината е конкурентоспособна за тиражи до 2 000 листа. Отпечатъците излизат от машината напълно сухи, което води до допълнително повишаване на ефективността.
Jet Press 720
Източник: www.fujifilm.com

Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД

Оператор на полиграфическа машина
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама