ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Kампания „БЕЗ РИСК”

Kампания „БЕЗ РИСК”

Сряда, 6 Декември 2006 ( прочетена 1416 пъти)


Oт 4 декември до 31 декември 2006 г. СИБС провежда кампанията „БЕЗ РИСК”, насочена към собствениците и управителите на търговски дружества от малкия и средния бизнес, която има за цел да се избегнат съществени рискове, произтичащи от използването на нелицензиран софтуер.

Сдружението на издателите на бизнес софтуер
стартира кампания „БЕЗ РИСК”

    През последните години част от усилията на Сдружението на издателите на бизнес софтуер/СИБС (The Business Software Alliance/BSA) са насочени към разработването на система от мерки, подпомагаща придобиването и използването на лицензирани компютърни програми и ефективното управление на придобитите софтуерни активи.

В подкрепа на тези усилия, в периода от 4 декември до 31 декември 2006 г. СИБС провежда кампанията „БЕЗ РИСК”, насочена към собствениците и управителите на търговски дружества от малкия и средния бизнес, която има за цел популяризиране на ефективното управление на софтуерните активи на тези дружества.

Инициативата на Сдружението на издателите на бизнес софтуер „БЕЗ РИСК” е да помогне да се избегнат съществени рискове, произтичащи от използването на нелицензиран софтуер и да предложи практически съвети за оптимизиране на разходите по придобиването и инсталирането на компютърни програми, както и повишаване ефективността на трудовия процес в управлението на дружествата въз основа на законни и високо функционални системни решения

В рамките на кампанията се предвижда разясняване на проблема как недоброто управление на софтуерните активи би лишило бизнеса от продуктивност и лесно би могло да доведе до нежелани случаи на софтуерно пиратство. Компютърните програми са обект на авторско право и се ползват със закрилата на Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП) и Наказателния кодекс (НК) на Р България, които предвиждат строги санкции и наказателно преследване за всяко деяние, определено като софтуерно пиратство

За допълнителна и подробна информация в рамките на инициативата БЕЗ РИСК, практически съвети, безплатни ръководства, информация и други ресурси могат да бъдат намерени на Интернет страницата на Сдружението, www.bsabg.org/.


Сдружението на издателите на бизнес софтуер / СИБС (The Business Software Alliance/ BSA) е международна нестопанска организация, посветила своите усилия на създаването на безопасна и законна онлайн среда. Сдружението представлява на международния пазар и пред съответните правителствени органи и организации световната софтуерна индустрия и партниращите й хардуерни производители. Членовете на Сдружението са компании, които развиват своята дейност в най-динамичния икономически сектор в световен мащаб. В рамките на своите програми СИБС насърчава технологичните иновации чрез своите образователни и обществени инициативи, свързани със закрилата на авторското право, сигурността на кибер пространството и електронната търговия. Членове на СИБС са както световни софтуерни гиганти като Адоби, Апъл, Аутодеск, Бентли Систъмс, Борланд, Ейвид, Интернет Секюрити Систъмс, Макромидия, Майкрософт, МакАфи, Сайбейз, Саймантек, СНС Софтуер/Мастъркам, СолидУъркс, ЮДжиЕс и др., техни хардуерни партньори като АйБиЕм, Дел, Интел, Сиско Систъмс, Хюлет Пакард, както и българските софтуерни издатели и разпространители БиЕмДжи, Датекс, ДиТра и Майкрософт България.
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама