ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet KBA инсталира цветната дигитална преса, която печата на най-широка рола в света

KBA инсталира цветната дигитална преса, която печата на най-широка рола в света

Сряда, 29 Октомври 2014 ( прочетена 1313 пъти)


KBA обяви инсталация на машина, която вероятно е пълноцветната ролна дигитална преса с най-голяма ширина на печат в света. Машината печата едностранно с ширна от 1,6 метра. Компанията разкри и детайли за серията си дигитални системи RotaJet L.

RotaJet L

 

Пресата с ширина на печат 1,6 м била разработена по поръчка на клиент, който се занимава с промишлен печат. От KBA добавиха, че очакват одобрението на клиента, за да разкрият повече детайли.

„Доколкото знам, това е мастиленоструйната машина с най-висока производителност,“ заяви Oliver Barr, който отговаря за цифровите ролни преси в KBA. Както RotaJet L, така и направената по поръчка машина използват същата инкджет технология като RotaJet 76, със скорост 150 метра в минута. Печатащите глави са производство на Kyocera, мастилата са на водна основа.

В зависимост от ширината на главите, машините имат месечен цикъл на натоварване от 106-175 милиона страници А4. Barr отказа да посочи цена на отпечатъка заради голямото разнообразие възможни конфигурации, но каза, че тя ще е „от същия порядък“ като тези на конкурентните решения.

Въпреки че RotaJet L е проектирана така, че да може да работи със следващото поколение печатащи глави, Barr коментира, че това не значи, че платформата може да работи с глави от други доставчици и различни технологии на мастилото.

„Не е проектирана да работи с глави от други доставчици, ние сме доволни от главите на Kyocera, вярваме в тях и те са доказана технология,“ каза Barr. „Вярваме още, че мастилата на водна основа са правилната технология за тази печатна машина.“

Той обясни, че L сериите са семейство от 15 машини, които потребителите могат да конфигурират така, че да съответстват на нуждите им и имат възможност за обновяване на място, ако те се променят. Шаситата на машините могат да работят с всички ширини на роли за печат – от 890 до 1300 мм. Максималната ширина на печат се определя от броя печатащи глави, които са инсталирани в системата. Предлагат се пет варианта за ширината на печат 890, 1000, 1120, 1230 и 1300 мм. Броят глави варира от 8 до 12. Цветовите конфигурации са от 1+0 до 4+4.

Източник: KBA
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама