ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet KBA отчита ръст в продажбите, печалбата и приетите поръчки за листови преси

KBA отчита ръст в продажбите, печалбата и приетите поръчки за листови преси

Петък, 16 Ноември 2012 ( прочетена 1851 пъти)


Продажбите на компанията са нараснали с 16.6% спрямо предната година, поръчките на листови печатни машини имат ръст от 10%, печалбата преди облагане с данъци се е увеличила до 12,5 милиона евро.

kba

Президентът и изпълнителен директор на Koenig & Bauer AG (KBA) Claus Bolza-Schünemann обяви, че цялостните финансовите резултати на компанията са позитивни. За първите три четвърти на годината продажбите на втория по големина производител на печатни преси в света са на стойност 916,2 милиона евро, което е с 16.6% повече от предишната година.

За разлика от миналата година, която приключи със загуба от 20,4 милиона евро за KBA, резултатите за първите три четвърти са положителни. Компанията отчита приходи преди облагане с данъци от 12, 4 милиона евро. Обявената нетна печалба, след плащане на данъците възлиза на 5,9 милиона евро.

Освен основния си бизнес с листови и ролни офсетови машини, компанията е активна и на пазари с по-малко икономическо значение като производство на опаковки, печат с високо ниво на сигурност, цифров печат и други. Въпреки ръста от 10% на продажбите на листови машини благодарение на Drupa, приетите поръчки на стойност 826 милиона евро са по-малко от рекордната стойност от 1,155 милиарда от миналата година.


Благодарение на Drupa е отчетен и ръст с 10 в продажбите на листови преси. Те са на стойност от 395,4 милиона евро. Високите разходи за разработка за разработване на нови поколения печатни машини и намалените маржове са довели до загуби от 21,4 милиона евро като общ резултатна дивизията за листов печат.

Продажбите на ролни преси са били на стойност 308,2 милиона евро, което е спад от 55% спрямо миналогодишните 683,7 милиона, които се дължат на няколко големи поръчки. Поръчките за ролни преси за вестници и рекламни материали са намалели заради увеличаващата се роля на интернет, която е провокирала нежелание за правене на подобни инвестиции. Дивизията за ролни и специални преси въпреки това е отчела печалба от 41,9 милиона евро.

Източник: kba.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Oператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама