ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet KBA подобри качеството на печат на мастиленоструйната RotaJet

KBA подобри качеството на печат на мастиленоструйната RotaJet

Понеделник, 5 Ноември 2012 ( прочетена 1331 пъти)


Производителят обяви, че е постигнал „значителен напредък“ в подобряването на качеството на печат на RotaJet 76 и е добавил печата на вестници към възможните приложения на пресата.

Директорът на маркетинга на KBA Klaus Schmidt заяви, че след Drupa е постигнат „значителен напредък“. Това включва подобрения на управлението на цветовете, растеризирането и софтуера, чрез които да се постигнат желаните качество и стабилност на печата. „Уверени сме, че първите поръчки ще дойдат съвсем скоро. Първите инсталации ще бъдат в първата половина на 2013“, добави Schmidt.

KBA сподели и че вестникарският сектор е показал жив интерес към RotaJet на Ifra Expo във Франкфурт. „Ще бъде идеално решение за печатниците за вестници, които ще могат да използват огневата мощ на съществуващите си печатни машини за големите тиражи“, каза управителя на KBA за Великобритания Christian Knapp.

„RotaJet може да се използва за актуално съдържание, което не трябва да закъснява или за добавяне на секции към обикновения вестник. Това може да стане например с печат на 16 странична секция с RotaJet, която да се вложи в средата или началото на вестника. Можем да приложим технологията си в повече области, от тези, които предвиждахме първоначално“. Можете да видите видеодемонстрация на машината тук:Knapp каза, че по отношение на качеството на отпечатъка машината „постигна голям напредък“ след първата си поява на Drupa през май тази година. Машината печата със скорост от 150 метра в минута на рола с ширина 782 мм. Тя съчетава технологии на KBA и RR Donnelley. Следващата демонстрация на RotaJet ще е на Hunkeler Innovationdays през февруари 2013. Тогава системата ще може да бъде видяна и в действие.

Източник: kba.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама