ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet KBA разкри плановете си в областта на цифровия печат

KBA разкри плановете си в областта на цифровия печат

Неделя, 6 Март 2011 ( прочетена 1979 пъти)


KBA, съвместно с Donnelley ще разработят цифрова преса, която ще дебютира на Drupa догодина и според плановете на двете компании ще възроди индустрията.

Компаниите са подписали споразумение да разработят, произведат и продават дигитална мастиленоструйна машина, базирана на пиезоелектрическа технология. Тя ще е насочена към печат на рекламни материали, вестници, опаковки и продукти с високо ниво на сигурност. Благодарение на партньорството, KBA има право да използва цифровата технология на RR Donnelley - Apollo в собствените си печатни машини. Резултатът от съвместните усилия на компаниите ще бъде демонстриран през 2012 на Drupa в Дюселдорф.

Helge Hansen, изпълнителен директор на KBA сподели, че през последните 18 месеца компанията е проучила „както сегашните, така и на бъдещите технологии за цифров печат по целия свят”. Той добави: „От анализите ни стана ясно, че Donnelley са уникален избор за партньорство в областта на цифровия печат от гледна точка на технологиите, опита и перспективите за растеж. Отношенията ни са повече от договор за продажба и поддръжка на съществуваща технология. Ние очакваме да съживим индустрията с новите си цифрови платформи”.

Thomas Quinlan, президент и изпълнителен директор на RR Donnelley, допълни: „Очакваме общите ни ресурси в областта на изследванията и разработката, които включват почти 1 000 инженери и специалисти, да ускорят появата на следващото поколение печатни технологии. Тази връзка ще облагодетелства клиентите, за които работим днес и ще позволи нововъведенията на RR Donnelley да достигнат до потребители в сегменти, към които все още не сме се обръщали.”Това споразумение продължава тенденцията, която се наблюдава в последната година и се засили в последните месеци. Наскоро Kodak и Konica Minolta сключиха глобално споразумение за дистрибуция, за което можете да прочетете тук. Преди седмица беше обявено и партньорство между Heidelberg и Ricoh. Тези събития последваха поглъщането на Océ от Canon през март 2010 и договорът за партньорство на Océ с Manroland, подписан през декември миналата година.

RR Donnelley е компания, специализирана в интегрираните комуникации. Тя е основана преди повече от 146 години и работи с повече от 60 000 клиента по целия свят, като им осигурява комуникационни решения, които намаляват разходите, подобряват възвръщаемостта на инвестициите и удобството. Компанията използва различни цифрови и конвенционални технологии, съчетани с водещи онлайн приложения. По този начин тя осигурява дизайн и предпечатна подготовка, печат, логистика, и други процеси и услуги, на клиенти във всички частни и обществени сектори.

KBA

Източник: kba-print.de
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД

Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама