ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Kodak отбелязаха прогрес в опаковките

Kodak отбелязаха прогрес в опаковките

Понеделник, 19 Юни 2017 ( прочетена 1429 пъти)


Kodak атакува пазара на опаковки със съществуващата си високоскоростна инкджет технология.

Компанията обяви и че следващото поколение Ultrastream е в процес на разработка.
Американският производител на опаковки Zumbiel Packaging започна инсталация на първата печатна машина Prosper 6000S за картонени опаковки. Тя се намира в Кентъки, в хибридна конфигурация заедно със седем флексо секции и инлайн щанцоване.

 

 

„Системите ни са толкова различни (от съществуващите решения за цифров печат). Говорим за „производствен цифров печат“ – високоскоростен, за големи тиражи и с ниска цена,“ - обясни Don Allred, старши директор на продажбите на нововъведенията на инкджет бизнеса на Kodak. -  „Той позволява на компаниите да планират и реализират бързо маркетингови кампании.“

 
Той добави, че филосоията на цифрово производство, реализирано „точно навреме“ има „огромен ефект“ върху начина на работа на компаниите. „Говорим за компании, които увеличават пазарния си дял чрез реализирани възможности за масови маркетингови кампании,“ допълва той.

 
Една от специалностите на Zumbiel са картонени мултипак опаковки за напитки и компанията планира да използва системата, за да произвежда промоционални опаковки. Президентът ѝ Ed Zumbiel коментира: „В нашия свят не правите нищо в големи тиражи чрез листова технология. Можете да произведете 20000 опаковки за 12 напитки за един час чрез хибридната ни система.

 


“Можем да печатаме 100% дигитално, ако искаме, но планираме предимно да използваме системата в хибриден режим. Цифровият елемент може да е на едната страна на кутията, няма нужда да печатаме цифрово цялата кутия,“ добави той.


Kodak вече е продал 150 от печатащите глави Prosper, които се прилагат за различни приложения в областта на опаковките. В гъвкавите опаковки, печатната система Uteco Sapphire Evo, която използва глави Prosper и беше представена на Drupa е доразработена и ще бъде инсталирана в демонстрационния център на Uteco в Италия до края на годината.


„Ако потребителят печата между 5 и 15 милиона кв. м. гъвкави опаковки годишно, те ще добавят седем цифрена печалба към отчета си във втората година на производството чрез тази технология,“ - каза Allred.
Kodak описаха възможността за печат с мастила на водна основа на филм и пластмаса като „революционна.“

 

„Причината да се фокусираме върху мастилата на водна основа е, че целта ни са големите тиражи, за които е нужно безвредно решение. С UV технологията е много трудно да постигнете сертификация. И водата е евтина. Не вярваме, че има нещо по-евтино от мастилата на водна основа,“ каза Randy Vandagriff, новоизбрания президент на инкджет дивизията на Kodak.

Източник: kodak.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама