ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Kodak също няма да участва в Ipex

Kodak също няма да участва в Ipex

Неделя, 27 Януари 2013 ( прочетена 1061 пъти)


След анализ на начина, по който си общува с клиентите по целия свят, Kodak стана поредната компания, която се отказа от участието в Ipex догодина.

Директорът и вицепрезидент на маркетинга на Kodak Chris Payne каза, че този ход не цели просто намаляване на разходите на компанията, чиято основна цел за 2013 е излизане от защитата от фалит по глава 11. Според него решението за отказ от Ipex е взето след вътрешна стратегическа дискусия и е базирано и на мнението на клиентите. „Не става дума за намаляване на разходите, ние ще продължим да харчим пари за общуване с потребителите, но ще го правим по различен начин – все още целта ни е да изградим максимално добра връзка с клиентите си и много други доставчици имат подобен подход.“каза Payne.
 
kodak

Решението на Kodak последва отказа на Xerox от края на миналата година, който пък беше предшестван от този на HP през миналото лято. Сред отказалите се са и Heidelberg и Agfa. Наскоро и Landa последва примера им.

Освен, че се оттегля от Ipex, където запазената за Kodak площ беше 1600 кв.м, Payne допълни, че компанията цели „значително намаляване на участието си в конвенционалните търговски изложения“. Той каза още, че Drupa е „малко по-различна“ и че компанията я възприема като важна демонстрация на технологии, заради което ще продължи участието си в нея. Той добави и че изложенията в развиващите се пазари ще бъдат разглеждани индивидуално преди да се вземе решение за участие в тях.

Payne каза, че за сметка на участието в традиционни изложения като Ipex, Kodak ще се съсредоточи върху развитието и изграждането на събитията за членовете на Graphic Users Associations в САЩ, Китай и Европа, както и в собствените си демонстрационни центрове. Други области, в които ще влага повече ресурси са организираните от Kodak кръгли маси, онлайн общност и персонализирани публикации за клиентите, както отпечатани, така и в интернет.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

ПЕЧАТАР МАЛЪК ФОРМАТ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама