ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Kodak търси партньори, за да разшири приложенията на технологията си Stream

Kodak търси партньори, за да разшири приложенията на технологията си Stream

Сряда, 14 Декември 2011 ( прочетена 1689 пъти)


Kodak обяви плановете си да популяризира мастиленоструйната си технология Stream чрез партньорство с печатници и производители на печатна техника.

Производителят е създал ново звено, наречено Inkjet Technology Partnerships (ITP). Целта му ще е да работи с клиенти и доставчици на техника, за да открие нови приложения на технологията Stream, която е ядрото на продуктовата гама Prosper.

Възможностите на технологията бяха потвърдени през миналият месец, когато Heidelberg представиха Stahlfolder Flexomailer. Това е система за производство на писма, която съчетава печатни глави Kodak Prosper S10 и довършителен модул от Popp. Друг пример са британците от Anton Group са интегрирали печатни глави Prosper S5 и плосък принтер Scitex. Друга компания, Lettershop, е създала собствена хибридна машина е съчетала четирицветна офсетова преса и печатни глави Prosper S10.

ITP ще предлага гъвкави технологични пакети, които включват печатните глави, мастила и контролер. Освен това, те ще споделят с потребителите опита си в областта на включването на технологията в работния процес. От своя страна, партньорите на Kodak ще осигурят „ценна информация за нуждите на пазарите си”. Решението за работа с трети страни е отговор на заключението на изпълнителния директор на Kodak Antonio Perez, че Kodak не осъзнават напълно гамата приложения, за които потребителите искат да използват Prosper. ITP ще се насочи към различни компании – от производители на техника до големи доставчици на печатни услуги, които имат нужда от адаптирани решения.

Мениджърът на ITP Ronen Cohen каза: „Този бизнес е част от нашето разширяващо се портфолио в цифровия печат и новите възможности за приложение и пакетите от продукти правят технологията на Kodak лесно приложима в почти всеки модел на работа на клиентите ни. Не става дума само за нанасяне на мастило върху хартия, ние целим да изградим сътрудничество с пазарните лидери, което да ни позволи да изградим нови решения на пазара, който се променя драматично.”

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама