ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Komori на drupa 2016

Komori на drupa 2016

Сряда, 6 Април 2016 ( прочетена 1448 пъти)


Основните нововъведения на компанията, които ще бъдат показани на шоуто, са нови офсетови машини и две дигитални системи, едната, от които базирана на нанографията на Landa

impremia

Impremia NS40

Impremia NS40 е нова система за печат, базирана на революционни нанопигменти. Тя използва  нанографски печатен процес, с Landa NanoInk® мастила, с патентовани пигменти на водна основа, чийто диаметър е от порядъка на десетки нанометри. Нанографския печатен процес започва с нанасяне през дюзи на милиарди капчици. Те не се нанасят директно върху материала, а върху гумено платно.

nano

След като капките мастило попаднат върху горещата гума, те много бързо губят водното си съдържание, като в процеса слоят мастило изтънява. Когато всичката вода е изпарена, мастилото остава върху платното като свръхтънък полимерен филм. След като бъде притиснат към листа, този слой с дебелина 50 нанометра моментално се свързва с материала, без да прониква в него. Формираният по този начин отпечатък е издръжлив, устойчив на надраскване, няма нужда от допълнително сушене и не оставя остатъци по гумата. Този тип печат е съвместим с всички разпространени материали за печат (хартии с и без хромово покритие, пластмаса и специални материали.)
ImpremiaNS40 предлага максимален размер на листа за печат от 750х1050 mm, максимална скорост от до 6500 листа в час, качество, аналогично с офсетовото. Машината се предлага в конфигурации с до 7 цвята, разделителната способност е 1200х1200 dpi.

Impremia IS29

Impremia IS29 е листова UV мастиленоструйна дигитална система с максимално печатаемо поле 575×735 mm. Скоростта ѝ е 3000 листа в час при едностранен и 1500 листа в час при двустранен печат. Дебелината на медиите, които поддържа е 0.06–0.6 mm (едностранен печат), 0.06–0.45 mm (двустранен печат). Разделителната ѝ способност е 1200 × 1200 dpi.

Системата използва част от технологиите за производство на офсетови преси на Komori и благодарение на това предлага отлично възпроизвеждане на цветовете. Предимствата на UV мастиленоструйната технология я правят подходяща не само за производство на рекламни материали, а и на опаковки.

Lithrone G37

Lithrone G37 e нова компактна H-UV четирицветна офсетова преса с нова LED технология за сушене и максимално печатаемо поле 640x940 mm, която е подходяща за широка гама приложения. Тя е подходяща за нуждите на книгоиздаването и производството на рекламни материали на хартии с високо или ниско относително тегло и използва H-UV L (LED) система за незабавно изсушаване. Тази машина е подходяща за производство на продукти с голям брой страници с висококачествен печат. Максималната скорост, посочена от производителя е 15000 листа в час.

Новата технология H-UV L (LED)

След представянето на иновативната система за сушене H-UV през 2009, Komori са продали над 600 преси, екипирани с нея. Новата ѝ версия със светодиоди ще дебютира на drupa 2016 с демонстрация на живо на новата четирицветна Lithrone G37.

Lithrone G29

Тази офсетова печатна машина предлага максималната скорост от 16500 листа в час и максимално печатаемо поле от 520x740 mm и H-UV технология. Машината може да се оборудва с най-новите автоматизирани решения, които съкращават времето за подготовка и осигуряват нужната гъвкавост за производство на материали с висока добавена стойност.

Източник: пресинформация на Komori

Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар офсетов печат на листов...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист по системи за управление на к...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма Бранд Ню Айдиъс ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама