ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Komori определи Schmid Rhyner за доставчик на лаковете за H-UV K-Supply

Komori определи Schmid Rhyner за доставчик на лаковете за H-UV K-Supply

Вторник, 11 Февруари 2014 ( прочетена 1686 пъти)


Schmid Rhyner и Komori International Europe подписаха споразумение за съвместна разработка на лакове за иновативната H-UV технология.

Philippe Fiol Florian Pick

 

След предварителния подпис между Philippe Fiol, директор на New Business Development Europe на Komori и Florian Pick, директор Продажби и Маркетинг на Schmid Rhyner в централата в Adliswil, споразумението е било потвърдено и от Akihiro Komori, президент и генерален мениджър на Komori International Europe и Jakob Rohner, главен изпълнителен директор на Schmid Rhyner.

 
Инженерите на Komori са посветили два месеца за въвеждането на продуктите на Schmid Rhyner в техните машини. На основа заключенията и препоръките им, компанията Komori е възложила производството на своята марка K-Supply на Schmid Rhyner. По този начин Schmid Rhyner са станали предпочитан производител на лакове за Komori, а клиентите притежаващи технологията H-UV вече ще могат да се възползват и от специално изработени покрития за висок гланц, двустранен гланц, сатенени и матови покрития.

"Професионалният подход на Schmid Rhyner към H-UV технологията на Komori дълбоко ни впечатли", казва Philippe Fiol. "Техният екип беше изключително активен и посети няколко от нашите клиенти, за да разберат точно какви са нуждите им. Във всеки един от случаите, те правиха задълбочен анализ на изискванията на клиентите и бързаха да излезнат с решение. Ние сме много доволни, че можахме да подпишем тази сделка за K-Supply партньорство."

Въвеждането и използването на нови системи и технологии изисква специални познания, които Komori и Schmid Rhyner са в състояние да предоставят. Екипът на Schmid Rhyner може да ви помогне да настроите вашата машина, за да се справяте със специфичните покрития.

По-нататък в материала можете да намерите повече информация за технологията H-UV и нейните ползи.

 

H-UV K-Supply


Какво представлява H-UV технологията

Как работи
H-UV е иновативна система на Komori. Представлява комбинация от специална H-UV лампа, която се използва с H-UV мастила и покрития с висока чувствителност. Една H-UV лампа е достатъчна, за да се постигнат високи резултати и необходимото ниво на полимеризиране. H-UV технологията, разработена от японския производител на печатни машини Komori, разчита на H-UV лампи, които генерират по-тесен спектър дължини на вълната, в сравнение с конвенционалните UV, като по този начин се подобрява цялостната ефективност на системата. Ролята на Schmid Rhyner в процеса е да разработи потребителски лакове, които реагират на специфичните H-UV дължини на вълната. Тези покрития са първите, които получават марката "K-Supply" на Komori и осигуряват на Schmid Rhyner доказан статут на партньор-доставчик в списъка с препоръчаните продукти.

Четири основни предимства
1. Икономия на енергия и нисък производствен разход:
Емисиите въглероден диоксид от H-UV системите на Komori са с около една четвърт от нивото на тези, генерирани от конвенционалните UV системи. Дългосрочните производствени разходи, включително и тези за резервни лампи, също са намалени. Тъй като лампата освобождава много малко топлина, няма деформация на отпечатаните листовете.

2. Ниска първоначална цена:
H-UV системата е монтирана вътре в печатната машина, а захранващото устройство е много компактно. Нулевите емисии на озон и ниските нива на топлина елиминират нуждата от климатична система с въздуховоди. По този начин, първоначалната цена е много по-ниска в сравнение с конвенционалните UV системи и прави H-UV технологията много достъпно предложение.

3. Щадящи околната среда:
В сравнение с конвенционалните UV лампи, H-UV системата е намалено излъчване в дължините на вълните емитираща озон в спектъра, като по този начин ефективно е премахнато отделянето на озон. В допълнение, H-UV системата не използва пудра и е почти без мирис, което спомага за подобряване на околната среда в печатното помещение. Това поставя технологията в крак със съвременните изисквания и тенденции.

4. Ефективно използване на пространството:
Намирането на пространство за монтаж на Komori H-UV система не представлява проблем, защото устройството е компактно и се поставя вътре в пресата. Системата също така освобождава допълнително пространство в печатното помещение, тъй като не е необходимо да се осигури площ за съхнене на отпечатаните материали преди довършителните обработки.

Фокусиране върху клиента

Броят на продадените печатни машини с технологията H-UV по света вече е достигнала 300, като 50 от тях са в Европа. Първоначалните проучвания с лаковете на Schmid Rhyner са се оказали много успешни. Облагородяването на печатната продукция с много висок гланц не пожълтява, няма миризма и предлага висококачествено повърхностно полимеризиране. На основа на тези резултати, техническите специалисти на Komori са одобрили гамата от покрития на Schmid Rhyner, които отговарят на изискванията на техните H-UV клиентите.

Покритията WESSCO H-UV на Schmid Rhyner са 100% разработени за технологията H-UV. Те съдържат възможно най-ниски нива на летливи органични съединения, Бисфенол А и деривати, силно летливи мономери като хександиол диакрилат (HDDA) и не замърсяват въздуха. Нито един от продуктите на Schmid Rhyner, включително покритията WESSCO H-UV, не е класифициран като опасен материал. Това дава на клиентите по-голяма гъвкавост при транспортиране, съхранение и преработка.

"Веднага след като технологията за моментално H-UV полимеризиране беше въведена в Европа, видяхме продукти на Schmid Rhyner в няколко предприятия с H-UV технология. Нашите клиенти бързо разбраха, че H-UV е повече от един нов печатен процес и ни помолиха да говорим с техните(на Schmid Rhyner) специалисти за H-UV приложения. Тогава разбрахме, че Schmid Rhyner бяха разработвали продукти в няколко направления и за различни пазари и решихме да проведем тестове с техни продукти за специфични H-UV приложения. Тези полеви тестове бяха толкова убедителни, че решихме да включим H-UV лаковете на Schmid Rhyner в нашия списък с първокласни K-Supply продукти", казва Philippe Fiol, Komori International (Europe).

Schmid Rhyner и Komori канят клиентите, да открият тази вълнуваща и иновативна технология в шоурума в Утрехт (Холандия) или по време на PRINTOLOGY Open Houses в цяла Европа. Това ще им даде възможност да видят с очите си, как могат да бъдат постигнати изключителни печатни резултати с намалена консумация на енергия.

Източник: Schmid Rhyner
Преведе: Мария Шабанска


В България, марката Schmid Rhyner се представлява от Хоби Такт.print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама