ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Landa и Komori сключиха глобално стратегическо партньорство

Landa и Komori сключиха глобално стратегическо партньорство

Вторник, 1 Май 2012 ( прочетена 2026 пъти)


Landa Corporation и Komori собявиха, че са сключили договор, благодарение на който следващото поколение цифрови преси на Komori ще разчитата на нанографията, разработена от Landa.

Спред условията на споразумението, Komori ще получи лиценз за използване на нанографската печатна технология на Landa в следващото си поколени преси за рекламни материали и опаковки. Партньорството не е във връзка с предишна сделка между Komoriи Konica Minolta за разработка на две мастиленоструйни преси и електрофотографско устройство, базирани на BizHub C8000.

Yoshiharu Komori, президент и изпълнителен директор на японския производител на офсетови преси, каза: „Потребителите имат все по-голяма нужда от все по-малки тиражи и все по-къси срокове. За да отговорим на нуждите на пазараизбрахме нанографска технология на Landa като мощно решение за следващото си поколение листови и ролни дигитални преси,които използват мастила на водна основа”.

Основателят, председател и изпълнителен директор на Landa Corporati Бени Ланда разкри, че транспорта на хартията на собствените преси на компанията му е базирана на технология на Komori. „Имаме близка връзка с Komori, които са доставчик на системите ни за транспорт на хартията”, каза Ланда. „Komori беше първата компания, която имаше достъп до технологията ни и първата, която сподели възгледите ни. Затова съм особено доволен, че те са първия ни стратегически партньор, с който ще споделим огромната маркетингова възможност.”

Ланда добави, че Komori, с „уважаваната си позиция и широк достъп до пазарите” е „в добра позиция да ускори разпространението на нанографския печат на Landa в световен мащаб.”. Решението на Komori да използва нанографията за следващото си поколение цифрови машини е важен момент в настъплението на тази иновативна технология и значително разширява потенциала й да стане нов индустриален стандарт в областта на печата.”

Landa ще осигури на Komori нанографската си технология и мастилата Landa NanoInk. NanoInk използва пигменти с частици с размер само няколко десетки нанометра, за които се твърди, че поглъщат светлината изключително ефективно. Това позволява безпрецедентно качество на печат. От Landa Corporation казаха, че технологията се отличава с „ултрарезки точки с изключителна повтаряемост и най-широката CMYK цветова гама”. Процестът използва т. нар. „мастилни ежектори”, за да създаде цифрови изображения, които се трансферират върху медията с „изключително висока скорост”, за да създадат отпечатъци с удивителна издържливост на издраскване и износване.

Твърди се, че процесът е подходящ за печат върху всяка меди за печат от хартии с и без покритие до рециклиран картон, от вестникарска хартия до пластмасови фолиа за опаковки. Печатът върху всякакви материали става без обработка или нанасяне на специално покритие. След отпечатването няма нужда от сушене.

Изображенията, отпечатани чрез нанография са дебели само 500 нанометра. Това е около половината от дебелината на офсетовите изображения. Това е два пъти по-тънко от дебелината на офсетовите изображения. Според компанията така новата технология ще може да предложи най-ниската цена на страница, отпечатана чрез дигитален печат.

Източник: www.printweek.com
Текста написа: Мартин Новев
 

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитални печатни машини
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама