ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Landa предрича пазарен ръст

Landa предрича пазарен ръст

Вторник, 29 Октомври 2013 ( прочетена 1727 пъти)


Landa Corporation прогнозира ръст от 4,5% годишно на производството на опаковки до 2016. Компанията се подготвя за пускане на пазара на първата си нанографска печатна машина, S10FC в последната четвърт на 2014.

нанографска печатна машина, S10FC

В документ, наречен, „Ускоряване на ръста на производството на опаковки през 21-и век“, Landa представя профил на пазара на картонени опаковки на стойност 82 милиарда американски долара. Това е целевият пазар на печатната машина с формат B1 S10FC. Според доклада глобалното потребление на картон в момента е 43 милиона тона годишно.

В документа се предвижда ръст от 4,5% годишно през следващите три години.

Като обосновка са посочени световното население, икономическите тенденции и технологичните нововъведения. Според Landa тенденцията е за производство на стоки в повече варианти и с разнообразни опаковки. В доклада е предвидена и увеличаваща се честота на промените в дизайна на опаковките. Резултатът от това е намаляване на тиражите и скъсяване на времето за подготовка за излизане на пазара на нови продукти.

В докладът пише: „Новата динамика на пазара води до значителна тенденция на съкращаване на тиражите на опаковките. Например, ако серия козметични продукти се е произвеждала в един тираж от 100 000 кутии, днес, благодарение на сегментирането и различните версии, този тираж ще е разделен на осем по 12 000 кутии. Ако феноменът на късия тираж продължи развитието си, несъмнено ще станем свидетели на ръст в производството на опаковки чрез дигитален печат.“ Въпреки това, според Landa:

„Сегашната цифрова технология, включително мастиленоструйната, среща затруднение да отговори дори на минималните стандарти за качество и разходи за производството.“

Компанията добави, че дори с намаляването на времето за подготовка на последното поколение листови офсетови печатни машини, „производителността намалява драстично при смяна на мастилата. Освен това, сегашните високи цени на техниката и труда водят до непосилно високи цялостни разходи за притежаване".

Ila Bialystok, маркетинг вицепрезидент на Landa каза: „Този доклад е резултат от интензивно проучване на опаковъчната индустрия и сегментът за производство на картонени опаковки като подготовка за излизането на пазара на нанографската преса Landa S10FC.“

Източник: landanano.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама