ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Mонди пуска DNS® high-speed inkjet на пазара на професионален дигитален печат

Mонди пуска DNS® high-speed inkjet на пазара на професионален дигитален печат

Понеделник, 18 Април 2011 ( прочетена 2186 пъти)


DNS® high-speed inkjet е разработена за нуждите на разрастващия се пазар на високоскоростен inkjet печат. Високоскоростният inkjet печат се появява като приложима алтернатива на офсетовия печат, за приложения като транзакционен печат и транспромо.


 DNS® high-speed inkjet
Печатниците в световен мащаб продължават да разширяват потенциала си с модерни печатни машини. В съответствие с последните технологии, Монди пуска нова хартия за дигитален печат, DNS® high-speed inkjet. Част от гамата DNS®(съкратено от Digital Needs Specialist (дигиталният печат се нуждае от специалисти)), DNS® high-speed inkjet е разработена в тясно сътрудничество с водещи OEM производители и има специално обработена повърхност за абсорбация  на  мастила на водна основа, на основата на багрила и пигментни мастила, при висока скорост на печат от 200 и повече м/мин.  
 
“По-голямата част от пазара на високоскоростен inkjet печат все още използва мастила на основата на багрила, но има и машини, които използват изключително пигментни мастила. DNS® high-speed inkjet няма ограниечение за използване; тя може да се използва както при машини с пигментни мастила, така и при машини с мастила на основата на багрила, което вярваме, че е важна характеристика за бъдещето развитие в технологията на мастилата,” обяснява Йоханес Клумп, Директор Маркетинг и Продажби в Монди Анкоутид Файн Пейпър.
 
Високоскоростните inkjet машини предлагат печат на променливо изображение(variable  data) и персонализирана  комуникация, насочена към клиента; ефективност на разходите. Отразявайки тези пазарни тенденции, Монди разработи DNS® high-speed inkjet, имайки предвид приложения като транзакционен печат, транспромо и директен мейлинг. Хартията има гладка повърхност и висока белота, което дава възможност за силен контраст  и равномерно разпределение на мастилото. Хартията и качествата са оптимални за използване при производството и на книги при поискване (book-on-demand), където се очаква развитие при високоскоростния  inkjet.

Благодарение на специално обработената повърхност на DNS® high-speed inkjet, абсорбацията на пигментните мастила, както и на тези на основата на багрила става без размазване на цвета и без да се получават артефакти.  Това е необходимо при точното възпроизвеждане на лога, баркодове и текст при транзакционни документи и транспромо. Еднаквостта на цвета, която се постига с DNS® high-speed inkjet  осигурява  гладко  нанасяне на цветовете при печат на изображения и графики. 
 
“Ние сме убедени в предимствата на високоскоростната inkjet технология и нейното място на пазара  на  дигитален  печат,“  казва Любомир Клинка, управител на Кромуел Братислава. Кромуел е един от водещите оператори на хибридна поща в Братислава, Словакия и клиент на  DNS® high-speed inkjet. “Резултатът, постигнат при печат на  DNS® high-speed inkjet е впечатляващ и ние сме убедени, че това е една от най-добрите хартии за нашите OCE high-speed inkjet машини.” 
 
DNS® high-speed inkjet е налична в 80 и 90 гр. роли, с диаметър от 700 до 1450мм., ширини на ролата 21см и повече, вертикално и хоризонтално насочени. Тя е част от зелената гама (Green Range) на Монди от екологични хартии, сертифицирана е по FSC®, CBS2 (clearing bank standard) в 90гр. и се предлага и като CO2 неутрална.
 
За повече информация за портфолиото high-speed inkjet на Монди, моля посетете www.mondigroup.com

Монди Анкоутид Файн Пейпър Сейлс ГмбХ
Монди Анкоутид Файн Пейпър е дивизия на Монди - водеща, международна компания за производство на хартии и опаковки.
 
print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник на полиграфическа машина
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама