ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet MGI персонализира 20 000 корици с релеф и топъл печат

MGI персонализира 20 000 корици с релеф и топъл печат

Сряда, 12 Август 2015 ( прочетена 1854 пъти)


MGI Digital Technology в сътрудничество с други компании произведе 20 000 персонализирани карти за кориците на каталога на Graph Expo 2015, използвайки своите уникални решения JETvarnish 3D Spot UV Coater и iFOILHot Foiling.

Второто бе отличено през 2015 с наградата InterTech Technology от асоциацията на печатарската промишленост в Америка, докато първото има подобен приз още от 2013 година.

 

MGI Digital Technology


Чрез JETvarnish 3D Spot UV Coater може да се променя дебелината на UV покритието в границите от 3 до 200 микрона върху един лист. Всичко това се случва без необходимост от подготовки, изготвяне на пластини, като технологията позволява производство на единични бройки. Медиите могат да бъдат с размер до 52х105 см и тегло до 600 гр/м2. Специфичното е, че чрез технологията не е необходимо предварително ламиниране на продукцията, излязла от дигитален печат. Производството става посредством две камери, служещи за проследяване на отпечатъка и движението на листа.

 

JETvarnish 3D Spot UV CoaterЧрез дигиталната технология iFOILHot Foiling се добавя възможността за топъл, релефен печат, с възможност за използване на различни ефектни фолиа. Отново се избягва необходимостта от експонация на филми и подготовки, и се позволява изработване на единични бройки. Технологията позволява поставянето на до 3 различни фолиа с едно преминаване през машината. Като част от JETvarnish 3D, iFOIL има същите работни параметри и изисквания към използваните медии.

 

iFOILHot FoilingЗа изработването на персонализираните карти за кориците на каталога на Graph Expo са използвани именно двете технологии. За отпечатването на персонализираното име върху всяка от тях е използвана MGI Meteor DP8700 XI. Събитието Graph Expo 2015 ще се проведе от 13 до 16 Септември в Чикаго, където ще бъдат демонстрирани и технологиите на MGI.

 

iFOILHot Foiling


Източник: whattheythink.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама