ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet MGI показа цифрова система за топъл печат

MGI показа цифрова система за топъл печат

Петък, 14 Юни 2013 ( прочетена 1573 пъти)


JETvarnish 3DMGI държи на обещанието си да предложи цифров печат с метално фолио с възможност за персонализация, благодарение на нова функция на системата си за частично лакиране.

Френският производител показа прототип на вградена възможност за топъл печат на JETvarnish на изложението Graphitec в Париж. Системата работи със същата скорост като JETvarnish и полага чрез мастиленоструйна технология слой лак, който се използва като базов лепилен слой за фолиото, което се нанася от нагрети валове.

В стандартния си режим на частично лакиране JETvarnish може да работи със скорост до 3 000 листа 700х500 в час. Маркетинг директора на компанията Kevin Abergel каза, че системата не изисква специални консумативи и работи със стандартните фолиа, които се намират на пазара.

„Това значи, че можем да правим топъл печат, което има огромен потенциал.“, добави Abergel. „Още с първите си опити получаваме добри резултати, но ще става и по-добре.“ В момента системата за топъл печат е прототип, но в MGI се надяват да е готова да излезе на пазара до изложението Print в Чикаго през Септември.

Тази седмица френският производител показа нова, по-бърза версия на JETvarnish 3D. Повишената производителност се постига чрез втори мастиленоструен модул. Той предлага лакиране с ефект на изпъкнало цифрово преге“ с двойно по-висока скорост от досегашната. Тоест триизмерно покритие с дебелина 30 микрона може да се нанася със скорост 3 150 вместо с 1575 листа в час.

jetvarnish hotfoil

Източник: mgi-fr.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама