ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet MagnaColours представи устойчив стандарт за текстилната индустрия

MagnaColours представи устойчив стандарт за текстилната индустрия

Вторник, 7 Февруари 2017 ( прочетена 956 пъти)


Производителят на мастила MagnaColours представи нов екологичен стандарт за мастила на водна основа за употреба в печата върху текстил. Компанията очаква стандартът да стане глобален в рамките на 12 месеца.

MagnaColours

 

Британската компания, специализирана в производството на мастила на водна основа е разработила марката GNA с цел въвеждане на по-устойчиви методи за производство. Друга цел е да убеди потребителите на текстил, че в производството му не са използвани вредни материали. Мастилата и продуктите, брандирани с GNA, идват с гаранция, че не съдържат вредни съставки като PVC и алкилфенол етоксилат (APEO) и са на водна основа.

„Има толкова много стандарти на пазара от хора като Bluesign или Eco Passport, както и на около 50 по-големи търговци, които имат собствени системи, но те не работят добре за мастила на водна основа,” каза изпълнителният директор на MagnaColours Tom Abbey.

„Разработихме метод за тестване на мастила на водна основа, за който вярваме, че ще е далеч по-точен и информативен,“ добави Abbey. Той обясни, че методът на MagnaColour, който се прилага в независими лаборатории, тества индивидуални продукти и може да гарантира, че няма например остатъци от формалдехид или APEO в мастилата. Целта, добавя той, е стандартът да се придържа към най-строгите изисквания за забранени субстанции, така че съвместимостта с GNA да означава, че са спазени всички изисквания на големите марки, както и на други стандарти като Eco Passport.

Abbey добави, че GNA ще бъде налаган активно на пазара и той очаква до 12 месеца да се превърне в глобален стандарт за мастилата на водна основа. В момента акредитацията в безплатна, но в бъдеще вероятно ще бъде въведена такса заради цената на тестването.

Източник: magnacolours.com
Текста написа: Мартинprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама