ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Manroland осигурява икономии чрез екология

Manroland осигурява икономии чрез екология

Четвъртък, 7 Октомври 2010 ( прочетена 1704 пъти)


Според Manroland, технологиите, вложени в ролните им офсетови преси осигуряват по-ефективно управление на енергията, намаляват производствените разходи, подобрява условията за работа и защитава околната среда.

Технологията Ecometer на Manroland позволява изчисляване на възможностите за намаляване на изразходваната енергия и предлага подходящи решения за целта. Това става чрез изчисляване на нужната енергия и ресурси на базата на информация за конкретния клиент, като тип машина, обем на производството, консумация на хартия и други.
Приложението предлага специфични мерки, които трайно да подобрят печатния процес.

Наред с това, могат да бъдат изчислени средствата, които ще бъдат спестени за една година или за целия живот на печатната машина. С този инструмент собствениците на ролни машини могат да получат експертни съвети. Освен повишаването на енергийната ефективност, намаляването на вредните емисии и намаляването на изразходваните ресурси, Еcometer изчислява и въглеродния отпечатък и икономията от енергия и материали машините.

Системата за контрол CutCon, следи и контролира всяко отрязване на хартия при ролните печатни машини на Manroland. Благодарение на изключително прецизното рязане, потребителите могат да избегнат огромни загуби на хартия по време на печат и зареждане на ролите, в сравнение с печатни системи без CutCon. В машините са вложени и технологии за регенериране на енергия, намаляване на триенето и удължаване на живота на валовете.

Manroland ролни офсетови преси

Източник: manroland.com
Текста написа: МАртин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама