ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Manroland прие първата си поръчка за One Touch

Manroland прие първата си поръчка за One Touch

Вторник, 11 Декември 2012 ( прочетена 2044 пъти)


Manroland Web Systems получиха първата си поръчка за системата си за контрол на печатни машини One Touch, която комбинира технологии, познати от таблетите и екрани, чувствителни на допир със софтуера за управление на пресите на компанията.

One Touch
Athesia Druck в Болзано, Италия е първият клиент, който е поръчал технологията, която беше показа на Drupa. Печатницата ще я използва, за да управлява печатната си машина Colorman XXL Autoprint. Manuel Kosok, мениджър на инженерните проекти и автоматизацията на продуктовия мениджмънт в Manroland, каза, че технологията може не само да бъде поръчана към нови преси, но и да бъде добавена и към съществуващи печатни системи за вестници и рекламни материали. Той уточни и че не е задължително те да са производство на Manroland.

„Проектирахме системата като решение, което може да се предложи като надстройване на потребителите на преси от други производители.“, каза той. One Touch съчетава четири статични и подвижни тъчскрийн устройства със софтуерното решение на Manroland ControlCentre и по този начин замества традиционният контролен пулт на печатната машина.
John Ellis, управител на Manroland Web Systems за Великобритания, каза, че тази технология е част от програмата Autoprint, развивана от компанията. „С технология като One Touch и нашите автоматични системи за смяна на пластините, идеята е печатарят да се превърне в производствен мениджър.“ Ellis каза още, че One Touch е била тествана в различни европейски страни – предимно в Германия и ще бъде „революционно нововъведение на пазара.

„В крайна сметка всички нови печатни машини ще бъдат доставяни с тази система. Тя може да бъде прибавена и към стари машини, но ще бъде инсталирана на повечето нови машини, които продаваме в Европа.“, каза той.

Технологията има опция за софтуерна цветна проба, която използва два екрана, за да покаже на операторите на вестникарската преса да прегледат страниците пред печат.

Машините за рекламни материали предлагат опция за преглед на цветовете на екран чрез системата TrueColorProof.
Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама