ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Manroland Sheetfed приключи годината на плюс

Manroland Sheetfed приключи годината на плюс

Вторник, 16 Февруари 2016 ( прочетена 896 пъти)


През 2015 година продажбите на Langley Holdings, които придобиха Manroland Sheetfed през 2012 г., бяха в размер на 874,5 млн евро, а печалбата след данъци в размер на 106,7 млн евро.

Manroland Sheetfed се явява най-голямото подразделение на холдинга и даде около една трета от общите приходи - 291 900 000 евро (288 200 000 евро през 2014 г.).

manroland sheetfed

Председателя на борда на директорите Тони Ленгли изразил удовлетворение от постигнатите резултати и отбелязал, че Langley възвърна парите, похарчени за закупуването на Manroland през 2012 г., както и че е с добър обем поръчки за печатни машини за 2016 година - 79,5 млн (48,3 млн за 2014).

"Пазара на нови печатни машини леко нарасна през 2015 година, вследствие на обезценяването на еврото в началото на годината, но впоследствие този ефект изчезна - коментира Ленгли. Маржа от продажбите на новото оборудване е нисък, но продажбите на резервни части остават стабилни. Заради финансовата криза продажбите на нови машини съществено намаля, а това означава, че настоящите машини, които са в експлоатация остаряват и ние отбелязваме тенденцията към ръст на търсенето на резервни части и сервизни услуги за тези машини".

"Преди да закупим Manroland преди 4 години, компанията представляваше тромав левиатан. Сега - тя е ефективен бизнес...", - подчерта Тони Ленгли.

Източник: printdaily.ruprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама