ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Manroland Sheetfed приключи годината на плюс

Manroland Sheetfed приключи годината на плюс

Вторник, 16 Февруари 2016 ( прочетена 1003 пъти)


През 2015 година продажбите на Langley Holdings, които придобиха Manroland Sheetfed през 2012 г., бяха в размер на 874,5 млн евро, а печалбата след данъци в размер на 106,7 млн евро.

Manroland Sheetfed се явява най-голямото подразделение на холдинга и даде около една трета от общите приходи - 291 900 000 евро (288 200 000 евро през 2014 г.).

manroland sheetfed

Председателя на борда на директорите Тони Ленгли изразил удовлетворение от постигнатите резултати и отбелязал, че Langley възвърна парите, похарчени за закупуването на Manroland през 2012 г., както и че е с добър обем поръчки за печатни машини за 2016 година - 79,5 млн (48,3 млн за 2014).

"Пазара на нови печатни машини леко нарасна през 2015 година, вследствие на обезценяването на еврото в началото на годината, но впоследствие този ефект изчезна - коментира Ленгли. Маржа от продажбите на новото оборудване е нисък, но продажбите на резервни части остават стабилни. Заради финансовата криза продажбите на нови машини съществено намаля, а това означава, че настоящите машини, които са в експлоатация остаряват и ние отбелязваме тенденцията към ръст на търсенето на резервни части и сервизни услуги за тези машини".

"Преди да закупим Manroland преди 4 години, компанията представляваше тромав левиатан. Сега - тя е ефективен бизнес...", - подчерта Тони Ленгли.

Източник: printdaily.ruprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама