ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Markzware PageZephyr - мощен инструмент за търсене и конверсия

Markzware PageZephyr - мощен инструмент за търсене и конверсия

Неделя, 17 Януари 2010 ( прочетена 1536 пъти)


В края на изминалата година Markzware представи на потребителите си нов продукт - PageZephyr - мощно решение за редактиране съдържанието на популярните DTP файлови формати, насочено към професионалистите работещи в сферата на книгоиздаването, така и към специалистите в информационните агенции и сферата на публицистичните издания.

Компанията Markzware е известна с традицията да предоставя на потребителската си аудитория ползотворни и нестандартни решения в областта на предпечатната подготовка, обслужвайки необходимостта от преодоляване на различни "критични точки" в работната методология на ангажираните в сферата на DTP специалисти.

През последните няколко години създателите на един от първите префлайт продукти - FlightCheck, придобиха популярност с разработките си, предназначени за конвертиране между най-разпространените файлови формати за предпечат, осигурявайки възможност на потребителите си за лесна миграция между различни работни среди и платформи или обслужването на разнообразно по произход изходно съдържание (например Q2ID, ID2Q, PUB2ID). С PageZephyr, Markzware обновяват продуктовото си портфолио с решение в нетипична за компанията насока - създаване на комфортна среда за селектиране и възпроизвеждане на публицистично съдържание в рамките на средно големи и големи организации.

PageZephyr позволява извършване на търсене, извличане и конверсия в популярните препресс файлови формати като тези на Adobe InDesign, QuarkXPress и производните им. Базиран е на Common Reader Architecture (CRA) - високопроизводителна унифицирана фирмена архитектура на Markzware, която е в основата на текущата им продуктова линия. Важно е да се подчертае, че PageZephyr е самостоятелна програма, което не се нуждае от хост приложение за функционирането си. С нейна помощ може да се извършва контекстно зависимо търсене основано на ключови думи или фрази едновременно в множество InDesign (от CS дo CS4) и QuarkXPress (от версия 6 до 8 включително) документи, като резултатите могат да бъдат локализирани (на ниво story в рамките на всеки конкретен документен контейнер), редактирани и съответно експортирани в индексиран PDF или XML формат, както и в RTF или "чист" текстов формат. Съществува възможност за онлайн дистрибутиране на резултата в PageZephyr.com, предлагащ комфортна среда за колективна обработка и обмен на публицистично съдържание. В тази насока интерес представлява възможността за директен импорт на резултата в Wordpress, което би зарадвало занимаващите се с блог оформление и работещите в областта на уебдизайна. Търсенето може да бъде реализирано и отчетено и на база версия, размер и дата на документа-контейнер на изискваната информация.

Сред предимствата на PageZephyr е удобната визуализация на резултатите във вид на "story board", извършване на търсене на множество езици, както и възможността за индексиране и едновременна работа с множество първоизточници в мрежова среда. Разработчиците от Markzware обещават скорошна подръжка на Microsoft Publisher, PageMaker и други документни формати.

В заключение ще си позволя да цитирам Patrick Marchese, президент на Markzware - "В светлината на днешните икономически предизвикателства, PageZephyr предлага нова стратегия за генериране и репродуциране на съдържание на компаниите, които се стремят да ускорят процеса на публициране и същевременно да намалят своите разходи." С оглед на това може да се каже, че PageZephyr ще бъде от полза за всички работещи с големи обеми прес съдържание като редакционни колективи в публицистични и книгоиздателства, информационни агенции и големи онлайн издания.

PageZephyr


Източник: www.markzware.com
www.pagezephyr.com
www.indesignsecrets.com

Текстът написа: Йордан Христов, Принтгайд.

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
работа за предпечатар на цял работен де...
гр. София
фирма Фармуниверс Плюс ООД

Книговезец на редовна смяна
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож (на смени)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама