ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Masqualero – нов шрифт от Monotype

Masqualero – нов шрифт от Monotype

Четвъртък, 16 Март 2017 ( прочетена 2040 пъти)


Шрифтовото семейство Masqualero притежава харизма, неприкрита изтънченост и подобно на едноименната джаз композиция на Miles Davis, повече от едно настроение.

Masqualero – нов шрифт

 

Davis веднъж каза, „Не свири това, което е там, свири това, което го няма.“ Шрифтът е нарисуван от дизайнера на Monotype Jim Ford и е повлиян от исторически модели и тенденции в музиката. Той притежава дизайн, който е агресивно оригинален и с ярък характер.

 

Masqualero – нов шрифт


С шест дебелини, всяка от която със съответния курсив и две допълнителни версии, Stencil и Groove, семейството Masqualero е еднакво подходящо както за огромни, така и за миниатюрни текстове на печат и на екрани. Той изпъква в заглавия и е лесен за четене в дълги текстове. Masqualero е шрифт на крайностите – Ford е отвел най-тънките и най-дебелите начертания до лимита на дизайна. Masqualero Light е гъвкав и рафиниран, а екстра болд начертанието е масивно и харизматично. Това е гарнитура, която може да се използва за издания и дизайн на опаковки, реклама и дори в най-сложните проекти.

 

Masqualero – нов шрифт


Джазовите метафори изобилстват в дизайна на Masqualero. „Усещането за наелектризиращите фънк и рок звуци на Miles са в него,“ казва Ford. „Също така и острите ръбове и искряща, гладка повърхност. Серифите са като фуния на тромпет. Сладката лиричност, тон и чистота на инструмента на Miles може да бъде открита навсякъде. Аз включих най-високото ниво на детайлност, качество и изисканост, на което бях способен – сякаш това наистина беше за Miles. За няколко години това беше моят magnum opus.”
Отделните шрифтове от семейството Masqualero се продават за $49, цената на целият набор е $199.

Източник: blog.fonts.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама