ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Matrix Vision - с камера на високоскоростните сгъвачни машини „Льо Ман” на MBO

Matrix Vision - с камера на високоскоростните сгъвачни машини „Льо Ман” на MBO

Понеделник, 13 Март 2017 ( прочетена 828 пъти)


Сгъвачните машини се предлагат на българския пазар от фирма Булграфика.

За защита от грешка на оператора, много довършителни машини са оборудвани с подсигуряване. За най-новото "Льо Ман" поколение сгъвачни машини, MBO е търсил индустриална камера, за да позволи на оператора да вижда директно в печатната кола. В MATRIX VISION, MBO намери не само правилния доставчик на камера, но и консултант осигуряващ подходящи съвети и предложения, в точното време, за да се позволи успешно, бързо и по този начин рентабилно интегриране на камерата.

 

В съответствие с това, спецификациите на сгъвачните машини се фокусират върху скоростта и ергономичноста. С обем от прибл. 70 милиона отпечатани листове за година или до 23 000 листа на час, колкото е максималната скорост (16-странична кола сгъната до A4), се налага защита, за да се избегне опасност от грешка на оператора. Това е по-трудно за него, да проверява сгънатите продуктите, обаче. Тук идва камерата, за да предостави на оператора директен поглед.

 

 

Предимства на системата и изискванията на камерата

Предимствата на системата чрез изображение на базата на камерата бързо се идентифицираха от MBO. Допълнение е възможността за проследяване в случай на грешки, чрез наблюдение на отпечатъка, което също е важно. Възможностите на системата бяха бързо възприети. Софтуерът показва изображения на живо от няколко камери едновременно като миниатюри в намален размер, което се опреснява непрекъснато. Когато операторът избира миниатюра, разширена версия на изображението се показва винаги актуална. В допълнение, на операторът трябва да му бъде позволено да види последните няколко секунди от производството на забавен кадър. Хардуерът на камерата трябва да бъде в състояние да улови най-малко 100 кадъра в секунда, да има резолюция от най-малко 640 х 480 пиксела, и да предостави сиво изображения.

 

Камерата, опит и повече от външен източник

С повече от 50 години опит, MBO лесно ще бъде в състояние да разработи софтуера и устройството за сгъване, но фирмата иска да подсигури системата с камера на база подадената от експертите информация за обработка на изображението (от MATRIX VISION) в процеса на развитие на по-ранен етап. Наред с MBO и експертите от MATRIX VISION, които подчертават различните аспекти на обработка на изображението, като камери и сензори, осветление, оптика, хардуер, както и връзки и окабеляване.

 

(Льо Ман от МВО е напълно автоматична система за сгъване и бандеролиране на коли. Технологията на Matrix Vision прави възможно наблюдението при Льо Ман.)

 

Три камери са необходими за наблюдение на паралелната, първа и втора напречни гънки. Продуктите на MATRIX VISION включват редица Dual-GigE камери от серията mvBlueCOUGAR-XD. В крайна сметка, MBO реши да използва mvBlueCOUGAR-XD104d в сивата гама, благодарение на подходящата разделителна способност и скорост, и впечатляващо качество на изображението при ъпдейтване, сензор IMX174 The Pregius CMOS от Sony интегриран в камерата също впечатлява с намаления на тъмно шум и динамичен обхват от над 71 dB, който е от съществено значение.

 

За правилното съхранение на данните на изображението чрез Dual-GigE, MATRIX VISION препоръчва използването на три отделни мрежови карти Dual-GigE и три SSD твърди дискове. С кабелите GigE както и трите кабела за контрол на камерите, може окабеляването да стане доста сложно. Тук също, MATRIX VISION предлага опростено решение с производство на поръчков кабел, който прави трите контролни кабела предостатъчни. Естествено кабелите могат да бъдат винтово затегнати, което допринася за стабилността на системата.

MATRIX VISION също мисли по отношение на оптика и осветление. Разстоянието между камерата и обекта е около 140 mm, докато размерът на изображението е 75 х 60 мм. Тези условия са изпълнени с използване на подходящ 6-мм обектив. В случая за осветление, е предвидена бяла LED светлина винтово свързана към обектива. MBO бе изключително доволен от общите резултати, изборът на отделните компоненти и фактора време е спазен благодарение на консултации с външните експерти.

 

Заключение

Поради липса на време или разходи, не е необичайно да се опиташ в една нова област, която обаче може да подлежи на неуспех. Индустриалната обработка на изображения и запис на изображения в частност са области, в които е много трудно. Толкова по-добре, ако можете да намерите партньор, който да ви помогне да навигирате още от старта. В този случай, MBO GmbH & Co. KG е в състояние да се концентрира върху своите основни компетенции, благодарение на външната подкрепа. Обратната връзка е потвърждение, че това е правилният подход. На Drupa 2016 г., най-големият в света панаир за печатни технологии в Дюселдорф, посетителите бяха възхитени от новата машина. Мониторинг от трите камери при непрекъснато производство, с образите които се записват непрекъснато позволява на оператора да погледне "назад", което определено се получи.

 

 

Адрес:
www.mbo-folder.com
www.matrix-vision.de

 

Превод на статията: Булграфика

За повече информация и контакти:

София,
бул. Цариградско шосе 113А
Телефон: +359 2 876 04 93
office@bulgraphica.com

 

 print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама