ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet McDonald’s преминава на опаковки от рециклируеми материали до 2025 г.

McDonald’s преминава на опаковки от рециклируеми материали до 2025 г.

Четвъртък, 18 Януари 2018 ( прочетена 851 пъти)


Гигантът за бързо хранене McDonald’s стартира план за постепенно премахване на всичките си пластмасови опаковки в световен мащаб, с цел да премине към възобновяеми или рециклирани материали до 2025 година.

В неотдавнашно изявление, веригата заяви своята решимост да допринесе за устойчивостта на околната среда, като твърди, че огромна част от клиентите все повече настояват компанията да приеме по-екологични решения.

 

 

 

McDonald’s разполага с 37 000 ресторанта в над 100 страни, които обслужват ежедневно 69 милиона клиенти, които според шефа на веригата за доставки и служител по устойчивостта Francesca DeBiase, "Непрекъснато ни казват, че отпадъците от опаковки са екологичен проблем номер 1, и искат да обърнем му внимание. Клиентите искат нашата храна да бъде топла, безопасна и висококачествена и, разбира се, нашата опаковка играе важна роля в това."

Тя също така добавя: "McDonald’s има отговорността и възможността да използва своя мащаб за добро. Действайки смело сега, се надяваме да доведем индустрията и нашите клиенти към по-устойчиво бъдеще и да допринесем за движението за справяне с отпадъците като глобална общност."

Миналата седмица, гигантът за бързо хранене вече обяви своето желание да премахне опаковките от пенополистирол от глобалния франчайз до края на 2018 г. Следвайки непрекъснато нарастващото търсене, търговците на храни и напитки да сведат до минимум употребата на пластмасови опаковки, веригата ще се стреми да произвежда всички изделия, включително торбички, сламки, чаши и опаковки от рециклирани материали. McDonald’s също така обеща, че 100% от ресторантите им по целия свят ще рециклират опаковките до 2025 г. - само 10% от тях вече предприемат тази инициатива.

В основата си, целта на McDonald’s е да се съсредоточи върху устойчивостта на околната среда, както казва DeBiase: "Ние винаги се стремим да подобрим и да вдигнем летвата за това, какво означава да бъдеш отговорна компания, ангажирана с хората и планетата. Убедени сме, че нашите действия днес ще помогнат за промяната, която се надяваме да видим и да активираме световната общност в борбата срещу отпадъците.”

Източник: http://news.mcdonalds.com/
Текста написа: Пламен Давидовprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама