ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Mimaki представиха JFX500-2131

Mimaki представиха JFX500-2131

Понеделник, 10 Септември 2012 ( прочетена 2110 пъти)


JFX-500-2131 е голямоформатен UV плосък принтер със светодиодно сушене и разнообразни опции за мастила.Mimaki JFX500-2131

Според производителя тази машина поставя нови стандарти за голямоформатен печат по отношение на скорост, качество и опазване на околната среда. Скоростта на печат е до 60 кв. м. в час. Така JFX500-2131 предлага два и половина пъти по-висока скорост на печат от конвенционалните JFX принтери на Mimaki. JFX500-2131 съчетава изцяло нови печатащи глави и подобрено LED сушене.

Подобреният контрол на движенията на печатната глава осигурява изключително висока резолюция и качество, които позволяват печат на четливи текстове с размер до 2 пункта.

Сред основните характеристики на JFX500-2131 са:
  • Нов дизайн на печатащите глави с пиезотехнология. Благодарение на шестте си печатащи глави JFX500-2131 предлага скорост на печат от 60 кв. м. в час за CMYK печат и 45 кв. м. за печат с CMYK и бяло мастило. Всяка глава има 1 280 дюзи.
  • Налични са голям брой опции за мастилата. LUS-150 е ново CMYK мастило с LED сушене. То предлага по-кратки времена за сушене, по-слабо усещане за лепнене при допир и е по-гъвкаво. Резултатът е по-голяма еластичност и възможности за огъване при печат върху широка гама материали без пропукване или ронене на изсъхналото мастило при работа с отпечатъците. JFX500-2131 работи и с мастилата LH-100, които имат по-твърда формула за печат на твърди повърхности, които изискват по-добра адхезия. Освен това, JFX500-2131 може да използва гъвкавите мастила на Mimaki LF-140, които се предлагат в 6 цвята. Всеки от вариантите предлага и бяло мастило.
  • LED сушене – новият ултравиолетов светодиоден модул на е оптимизиран за максимална ефективност и пълно изсушаване на мастилото. Благодарение на него JFX500-2131 осигурява високоскоростен UV печат с всички предимства на LED технологията. Сред тях са: дълъг живот на лампите, спестяване на енергия, малко отделяне на топлина, възможност за използване на по-тънки и по-евтини материали, възможност за печат върху медии, чувствителни на топлина, което е невъзможно за конвенционалните системи с UV сушене.
  • Печат на четивен текст с размер два пункта - това е възможно при печат на повечето материали благодарение на интелигентните системи на Mimaki за контрол на печатащите глави и изключителния минимален размер на капката от 4 пиколитра. Чрез тях машината осигурява правилно възпроизвеждане на преливките без отпечатъците да изглеждат зърнисти.
Сред другите интересни възможности на машината е система за редуциране на линиите в плътните фонове с помощта на по-бавно UV сушене, подобрената работа с бяло мастило, възможностите за точно и безпроблемно подравняване на материала за печат.

Източник: myprintresource.com

Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на дигитални печатни машини
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама