ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Mimaki представиха JFX500-2131

Mimaki представиха JFX500-2131

Понеделник, 10 Септември 2012 ( прочетена 1950 пъти)






JFX-500-2131 е голямоформатен UV плосък принтер със светодиодно сушене и разнообразни опции за мастила.



Mimaki JFX500-2131

Според производителя тази машина поставя нови стандарти за голямоформатен печат по отношение на скорост, качество и опазване на околната среда. Скоростта на печат е до 60 кв. м. в час. Така JFX500-2131 предлага два и половина пъти по-висока скорост на печат от конвенционалните JFX принтери на Mimaki. JFX500-2131 съчетава изцяло нови печатащи глави и подобрено LED сушене.

Подобреният контрол на движенията на печатната глава осигурява изключително висока резолюция и качество, които позволяват печат на четливи текстове с размер до 2 пункта.

Сред основните характеристики на JFX500-2131 са:
  • Нов дизайн на печатащите глави с пиезотехнология. Благодарение на шестте си печатащи глави JFX500-2131 предлага скорост на печат от 60 кв. м. в час за CMYK печат и 45 кв. м. за печат с CMYK и бяло мастило. Всяка глава има 1 280 дюзи.
  • Налични са голям брой опции за мастилата. LUS-150 е ново CMYK мастило с LED сушене. То предлага по-кратки времена за сушене, по-слабо усещане за лепнене при допир и е по-гъвкаво. Резултатът е по-голяма еластичност и възможности за огъване при печат върху широка гама материали без пропукване или ронене на изсъхналото мастило при работа с отпечатъците. JFX500-2131 работи и с мастилата LH-100, които имат по-твърда формула за печат на твърди повърхности, които изискват по-добра адхезия. Освен това, JFX500-2131 може да използва гъвкавите мастила на Mimaki LF-140, които се предлагат в 6 цвята. Всеки от вариантите предлага и бяло мастило.
  • LED сушене – новият ултравиолетов светодиоден модул на е оптимизиран за максимална ефективност и пълно изсушаване на мастилото. Благодарение на него JFX500-2131 осигурява високоскоростен UV печат с всички предимства на LED технологията. Сред тях са: дълъг живот на лампите, спестяване на енергия, малко отделяне на топлина, възможност за използване на по-тънки и по-евтини материали, възможност за печат върху медии, чувствителни на топлина, което е невъзможно за конвенционалните системи с UV сушене.
  • Печат на четивен текст с размер два пункта - това е възможно при печат на повечето материали благодарение на интелигентните системи на Mimaki за контрол на печатащите глави и изключителния минимален размер на капката от 4 пиколитра. Чрез тях машината осигурява правилно възпроизвеждане на преливките без отпечатъците да изглеждат зърнисти.
Сред другите интересни възможности на машината е система за редуциране на линиите в плътните фонове с помощта на по-бавно UV сушене, подобрената работа с бяло мастило, възможностите за точно и безпроблемно подравняване на материала за печат.

Източник: myprintresource.com

Текста написа: Мартин Новев




print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец на редовна смяна
гр. София
фирма ДотБрейн

Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама