ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Mimaki – зад знамената и банерите на 2018 FIFA World Cup

Mimaki – зад знамената и банерите на 2018 FIFA World Cup

Четвъртък, 23 Август 2018 ( прочетена 1015 пъти)


Сергей Бабенко, изпълнителен директор на Simvol, която е един от официалните производители на външна реклама за FIFA World Cup 2018, разказва за широкоформатния печат.

Simvol

 

Основаната през 1996, компания Simvol е най-големият производител на знамена и държавни символи в Русия. Тя е и сред компаниите, избрани да произвеждат външна реклама за Световното по футбол през 2018.

„Вече работихме сериозно, за Олимпийските игри от 2014 в Сочи,“ обяснява Бабенко. „Много се гордеем с работата си по производството и инсталацията на всички знамена и банери за едно от най-важните събития в държавата, в най-трудните планински условия. Затова бяхме логичния избор за производството на материалите за Световното първенство по футбол 2018. Участниците видяха наши продукти в почти всички градове, в които имаш мачове. Освен това, произведохме спортни облекла и аксесоари, за да помогнем на феновете активно да подкрепят отборите си.“

 

SimvolНачалото
Simvol стартира с производство на знамена чрез ситопечат без унифицирани стандарти и размери. Производственият процес е еволюирал драматично.

„Ситопечатът изисква много работа,“ казва Бабенко, „И резултатите са непредвидими.“ За да се справи с това, Simvol е от първите компании в Русия, която въвежда термотрансферна сублимационна технология за печат. „Не само прехвърлихме много от продукцията си към трансферен печат, но и бяхме креативни в използването на наличната техника за ситопечат и предложихме уникално довършване на сублимираните символи и знамена. Предлагаме и бродерия, апликации и други, за да отличим продуктите си.”

 

SimvolРанните опити на Simvol със сублимационния печат не дават задоволителни резултати, но през 2004 компанията купува Mimaki JV4, машина, която преедлага 10-пъти по-висока скорост от предишните принтери и е в употреба и до днес.

Simvol използват още машина за директен печат на тъкани Mimaki DS-1600 и TS34 за термотрансферна сублимация. Най-новата им придобивка е Mimaki JV300. „Това е машината, която използваме за основната част от производството си,“ казва Бабенко. „Тя може да замени всичките ни други принтери.“

Той е развълнуван и от производственият текстилен принтер Mimaki Tiger 1800B „Тази машина предлага изключителни скорост и качество,“ казва той. „С продължаването на развитието си, ще обмислим да добавим още една или повече от тези машини в производството си. Това наистина ни дава пазарно предимство и ни позволява да произвеждаме по-бързо.“

Източник: mimakieurope.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама