ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Mimaki oпростява дигиталното производство на опаковки със системата Original Goods Package

Mimaki oпростява дигиталното производство на опаковки със системата Original Goods Package

Понеделник, 6 Юли 2015 ( прочетена 1561 пъти)


Производство на опаковки за 5 минути с ArtiosCAD Designer Solution в комбинация с мастиленоструен принтер UJF-6042 LED UV и режещ плотер CFL-605RT на Mimaki.

дигиталното производство на опаковки

 


Системата Original Goods Package на Mimaki се състои от три компонента:

  • ArtiosCAD Designer Solution (ArtiosCAD DS), подгрупа на водещия в индустрията ArtiosCAD на Esko, най-широко използваният CAD софтуер за дизайн на опаковки, който включва 400 лесни за използване шаблони, както и инструменти за създаване на оригинални опаковки;
  • Mimaki UJF-6042, LED UV мастиленоструен флатбед принтер с максимални размери за печат от 610 х 420 mm. Той може да се използва за отпечатване върху даден продукт, както и за печат на опаковката на продукта;
  • Mimaki CFL-605RT режещ плотер с множество функции, включително рязане и биговане на опаковъчен материал и рязане на подложките за опаковката.

"Производителите на опаковки, печатници и дизайнерските фирми изпитват нарастващо търсене на по-рентабилни средства за производство на мостри, макети и малки партиди индивидуализирани или персонализирани опаковки", казва Майк Хорстен, генерален мениджър маркетинг на Mimaki EMEA. "Нашата цел беше да опростим процеса на проектиране и производство на опаковки, за да предоставим професионален дизайн на опаковки на производителите на оригинални стоки от всякакъв мащаб. Чрез комбиниране на водещия на пазара софтуер ArtiosCAD на Esko с достъпните технологии за печат и рязане на Mimaki, нашата Original Goods Package System е в добра позиция да промени начина на проектиране и производство на малки партиди опаковки."

Как работи.
 

За да създаде дизайн на опаковка, потребителят просто избира един от 400 професионално проектирани шаблони, включени в ArtiosCAD DS и въвежда вътрешните размери на опаковката и дебелината на материала, който ще бъде използван. Могат да бъдат определени също по-подробни параметри, както и формите и размерите на капаците. След това системата създава файл с дизайна на опаковката, който може да бъде отворен в Adobe Illustrator, за да се добавят графики. Потребителите могат също да използват специализираните инструменти, за да създават свои собствени нестандартни дизайни и да ги включат в окончателния дизайн. Системата предлага общо решение не само за проектирането и създаването на опаковките и подложките, но и за директен печат върху даден продукт. Потребителите, които не се нуждаят от предварително проектираните шаблони налични в софтуера ArtiosCAD DS, могат да създават персонализирани дизайни с другите инструменти.

"След като дизайнът е финализиран," добавя Хорстен, "той може да бъде отпечатан пълноцветно с изключително качество на UJF-6042 и ако е необходимо да се добавят ефекти с лак. Отпечатаният дизайн след това може да бъде отрязан и сгънат, с помощта на режещ плотер CFL-605RT, който съвпада по размери с принтера. Готовата опаковка буквално може да се произвежда за минути, както за макети или мостри използвайки реалните материали, така и за малко производство на опаковки или персонализирани серии опаковки. Това общо решение ще позволи на дизайнерите, производителите и печатници да направят революция в начина, по който проектират и произвеждат опаковки в малки партиди."
 
Източник: www.duomedia.com
Текста написа: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама