ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Miyakoshi демонстрира портфолиото си от оборудване за печат на етикети и други приложения

Miyakoshi демонстрира портфолиото си от оборудване за печат на етикети и други приложения

Неделя, 28 Декември 2014 ( прочетена 2115 пъти)


Офсетовите и дигитални машини за етикети са сред основните акценти, демонстрирани от японския производител Miyakoshi Printing Machinery Co. на отворено събитие в завода му в Япония.

Miyakoshi MLP13C

На снимката: Miyakoshi MLP13C

Miyakoshi е доставчик на офсетови машини и довършително оборудване за производство на формуляри за почти 70 години. Технологията им за печат върху тясна рола и довършване се смята за най-добрата в индустрията и доминира в производството на бланки в Япония. Сегапредлага своите офсетови и мастиленоструйни технологии за печат на тясна рола на много OEM партньори като Kodak, Océ, Fuji Xerox и Fujifilm.

На събитие с отворени врати, пред аудитория от над 1300 души, Miyakoshi показа няколко нови технологии, които ще продава под собствената си марка. Петте показани решения за печат на етикети включват две офсетови и три дигитални системи. Едната от офсетовите преси е базирана на стандартна литография, а другата – на сух офсет. Освен решенията за печат на етикети, Miyakoshi показаха преси с течен тонер за печат на хартия и филм.

Офсетови преси за етикети

Ролната офсетова преса MLP13 на Miyakoshi е на пазара от 10 години, най-вече в Япония и Европа. Машината с ширина на печат 33 см предлага високо качество на цветовете и точност на регистъра за продукти като етикети за вино, които изискват печат с по-високо качество от стандартните офсет или флексо. MLP13 обаче е сравнително скъпа за преса за печат на етикети.

Новата MLP13C предлага същото качество на цвета и регистъра на конкурентна цена за пазара за опаковки. Тази машина е проектирана, за да бъде привлекателна за офсетови печатници, които искат да навлязат в производството на опаковки, машината отговаря на нарастващата потребност на пазара на етикети за малки тиражи и по-кратка подготовка. Машината включва система за бързо зареждане на пластините, специална конфигурация на намастиляващите валове и цифрово управление. Това позволява на MLP13C да печата с UV мастила със скорост до 220 удара в минута. Честотата на повторение (и рязане) варира между 13 и 35 см.

 

Miyakoshi MHL-13A 3000

На снимката: Miyakoshi MHL-13A 3000

Друга машина на Miyakoshi, MHL-13A 3000, не беше показана на събитието. Тя използва LED UV офсетова технология за печат на ръкави. Предназначена е за печат на етикети и фолио и се предлага с ширина на ролата от 33 или 45 см. Максималната скорост на печат е над 100 метра в минута, предлагат се и довършителни опции като топъл печат, ламиниране, перфорация и други.

Пълноцветни мастиленоструйни преси за етикети

Въпреки, че повечето материали за печат на етикети са базирани на хартия, печатът върху фолио винаги е желана възможност, а в някои случаи и необходимост. Затова повечето производители на дигитални системи за печат на етикети използват UV мастиленоструйни технологии, за да печатат на двата типа материали. UV мастилата, обаче, имат сериозни недостатъци: скоростта на печат е по-ниска, мастилата са скъпи, а животът на главите се съкращава. Нещо повече, UV мастилата миришат и характеристиките им на миграция ги правят неподходящи за хранителната индустрия.

Инкджет технология, базирана на водни мастила, предлага много предимства на производството на етикети в голям мащаб. Тя осигурява висока скорост, ниска цена, по-дълъг живот на главите и няма проблеми с миграцията. Решението на Miyakoshi с такава технология е MJP13LX-2000, ролна мастиленоструйна машина с пиезо технология, предназначена за къси тиражи етикети. Разделителната ѝ способност е 1200 dpi и тя печата до осем цвята със скорост от 80 метра в минута на материали с ширина от 15 до 35 см сушенето е с горещ въздух, машината може да бъде оборудвана с вградени довършителни модули.

Друго решение на Miyakoshi е MJP13LX-UV. Той е предназначен за производители на етикети, които искат да печатат на една машина както на хартия, така и на фолио. Според производителя това е първият принтер за етикети в света, който използва глави с резолюция 1200 dpi. Той предлага петцветен печат с UV мастила с ниска миграция скорост от 80 метра в минута на материали с ширина от 15 до 35 см.

Miyakoshi MKD13A е система за печат със сух тонер и лазерно щанцоване, разработена съвместно с Konica Minolta. Тя е достъпно цифрово решение за печат и рязане на етикети в малки тиражи. Разделителната способност е 1200 dpi, скоростта е 20 метра в минута с включено лазерно щанцоване и 30 метра в минута без него. Максимална ширина на печат 32 см.

Дигитални печатни машини с течен тонер за хартия и фолио

На събитието с отворени врати Miyakoshi показаха и три машини, които използват собствената технология с течен тонер на компанията – две ролни преси и една листова с формат B2.

Едната от ролните машини, MDP5000, е насочена към компании, чиито изисквания за качество не са удовлетворени от мастиленоструйната технология. Това включва печат на фотопродукти с наситена графика от вида, който се среща във висококачествените брошури, каталози и директна поща. Двустранната машина с течен тонер предлага високо качество, печат на персонализирана информация и е компактна. Тя печата с разделителна способност от 1200x1200 dpi със скорост от 65 метра в минута на рола с ширина 49 см.

Miyakoshi води агресивна политика за налагане на технологията си с течен тонер на пазара за гъвкави опаковки. Решението им в тази област е цифровата ролна преса MDP2500 с вграден модул за предварителна обработка на хартията, който гарантира по-добър трансфер.

Машината предлага едностранен печат с CMYK и бяло и е проектирана за къси тиражи на филми с дебелина 10 микрона и повече.  Разделителната способност е 1200 x 1200 dpi, скоростта е 54 метра в минута, максималната ширина на печат е 48 см.
Листовата преса с формат B2 MDP8000, предлага скорост скорост на печат от 8000 листа в час и възможност за печат на хромови хартии без предварителна обработка. Машината печата едностранно с резолюция от 1200x1200 dpi.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на полиграфическа машина
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД

Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама