ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Miyakoshi и Ryobi също ще представят дигитална печатна машина с формат 700х500

Miyakoshi и Ryobi също ще представят дигитална печатна машина с формат 700х500

Неделя, 8 Април 2012 ( прочетена 2151 пъти)


Производителите на офсетова техника Miyakoshi и Ryobi са разработи съвместно цифрова печатна машина с формат с формат B2 и скорост на печат 8 000 листа в час, която е двойно повече от всяко от обявените конкурентни решения.

Miyakoshi и Ryobi

Прототипът на машината ще бъде показан на Drupa 2012. Съвместната разработка на двете компании използва електрофотографски процес, базиран на светодиоди и технология с течен тонер. Целта им е да съчетаят силните страни на цифровата и офсетовата технология. Системата има разделителна способност 1 200dpi. Според  Miyakoshi и Ryobi й целта на пресата е да предложи печат с качество, сравнимо с офсетовото чрез трансфериране на течен тонер с изключително малки частици чрез светлочувствителен барабан.

Miyakoshi и Ryobi заявиха, че новата печатна машина е ориентирана едновременно към печат на малки тиражи висококачествени продукти като плакати, каталози и опаковки и печат на големи обеми персонализирана продукция. Машината използва същата технология като MD-Press 1260, ролна преса с ширина на печат 487 милиметра и скорост 60 метра в минута, която Miyakoshi демонстрираха на Drupa 2008.

Машината е резултата на разработките в областта на високоскоростния електрофотографски печат чрез течен тонер с голям вискозитет на Laboratories of Australia (RLA), които са финансирани от Miyakoshi. Съществуват предположения, че това е същата технология, която използва новата машина на Xeikon  с разделителна способност 1 200 dpi.

Miyakoshi и Ryobi се присъединиха към производителите, които планират да покажат на Drupa дигитални преси с формат B2. Интересното в случая е , че тяхната разработка предлага два пъти по-висока скорост от обявените до момента от другите компании. За сравнение, HP Indigo 10000 може да отпечата 3 450 страници в час. Скоростта на  мастиленоструйната преса на Komori, чието име не е обявено е  3 300 страници в час, MGI Alphajet предлага 3 000, Fujifilm Inkjet Jet Press 720 печата с 2 700 страници в час, а Screen Truepress Jet SX с 1 620.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев
 

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама