ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Muller Martini и Kolbus очертаха стратегически курс за бъдещето си

Muller Martini и Kolbus очертаха стратегически курс за бъдещето си

Понеделник, 29 Януари 2018 ( прочетена 662 пъти)


Muller Martini купува бизнеса с решения за лепене и производство на книги на Kolbus.

Това включва и поддръжката резервните части за всички системи за производство на книги Kolbus, инсталирани навсякъде по света. Kolbus се съсредоточава върху производството на опаковки и кутии, производство на части и отливки.

 

Muller Martini и Kolbus


„Структурните промени се отразиха на графичната индустрия в последните години пазарът ни стана едновременно много по-малък и разнообразен,“ каза Bruno Müller, изпълнителен директор на Muller Martini. „Потребителите имат нужда от редовни нововъведения, които трябва да бъдат финансирани с продажби на продукция в по-малки количества. Преди всичко, нашите клиенти печелят от подобряване на ефективността на дейностите, свързани с производство на книги.“

„Промените в пазара директно се отразяват на клиентите ни, които се сблъскват с нови бизнес модели като дигитализацията. Чрез съчетаване на фактори като персонал, ноу-хау, технология и инфраструктура на двете компании, Muller Martini може да осигури на пазара дългосрочни иновативни решения. Това гарантира бъдещето на клиентите ни, които произвеждат книги с твърди и меки корици, както и това на двамата производители на машини. Това се отнася и за работни места в графичната индустрия,“ добавя Bruno Müller.

Производството в Rahden продължава
Бизнесът с подвързване на книги на Kolbus е прехвърлен в новото бизнес звено Müller Martini Buchbinde-Systeme GmbH. То е интегрирано в групата Muller Martini, заедно с всички служители във фабриката в Rahden. Kolbus ще остане под ръководството на изпълнителния директор Kai Büntemeyer. С 900 служители, Kolbus се концентрира върху производството на опаковки и кутии, производство на части и отливки. Kai Büntemeyer е убеден, че с тази стъпка Kolbus създава добри перспективи за успешно бъдеше – „В последните години, пазарът на опаковки бележи постоянен ръст. Виждаме добър потенциал и енергично разширяваме дейността си в тази област. Има добри изгледи и в сегмента на производство на компоненти за високотехнологични компании, които се занимават с механично инженерство, сред които са и Müller Martini Buchbinde-Systeme GmbH и Kolbus Luxury Packaging.”

Продуктовата гама и технологията са съхранени
Rahden Технологията на продуктовата гама на Kolbus е получена, поддържана и ще бъде допълнително разработена от Muller Martini. Около 250 служители на Kolbus, заети в бизнеса с производство на книги, ще бъдат назначени от Muller Martini впри същите условия. Персоналът в областта на опаковките и кутиите ще продължи да работи за Kolbus.

Източник: пресинформация на Muller Martin
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож (на смени)
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец на редовна смяна
гр. София
фирма ДотБрейн

работа за предпечатар на цял работен де...
гр. София
фирма Фармуниверс Плюс ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама