ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Muller Martini и Kolbus очертаха стратегически курс за бъдещето си

Muller Martini и Kolbus очертаха стратегически курс за бъдещето си

Понеделник, 29 Януари 2018 ( прочетена 937 пъти)


Muller Martini купува бизнеса с решения за лепене и производство на книги на Kolbus.

Това включва и поддръжката резервните части за всички системи за производство на книги Kolbus, инсталирани навсякъде по света. Kolbus се съсредоточава върху производството на опаковки и кутии, производство на части и отливки.

 

Muller Martini и Kolbus


„Структурните промени се отразиха на графичната индустрия в последните години пазарът ни стана едновременно много по-малък и разнообразен,“ каза Bruno Müller, изпълнителен директор на Muller Martini. „Потребителите имат нужда от редовни нововъведения, които трябва да бъдат финансирани с продажби на продукция в по-малки количества. Преди всичко, нашите клиенти печелят от подобряване на ефективността на дейностите, свързани с производство на книги.“

„Промените в пазара директно се отразяват на клиентите ни, които се сблъскват с нови бизнес модели като дигитализацията. Чрез съчетаване на фактори като персонал, ноу-хау, технология и инфраструктура на двете компании, Muller Martini може да осигури на пазара дългосрочни иновативни решения. Това гарантира бъдещето на клиентите ни, които произвеждат книги с твърди и меки корици, както и това на двамата производители на машини. Това се отнася и за работни места в графичната индустрия,“ добавя Bruno Müller.

Производството в Rahden продължава
Бизнесът с подвързване на книги на Kolbus е прехвърлен в новото бизнес звено Müller Martini Buchbinde-Systeme GmbH. То е интегрирано в групата Muller Martini, заедно с всички служители във фабриката в Rahden. Kolbus ще остане под ръководството на изпълнителния директор Kai Büntemeyer. С 900 служители, Kolbus се концентрира върху производството на опаковки и кутии, производство на части и отливки. Kai Büntemeyer е убеден, че с тази стъпка Kolbus създава добри перспективи за успешно бъдеше – „В последните години, пазарът на опаковки бележи постоянен ръст. Виждаме добър потенциал и енергично разширяваме дейността си в тази област. Има добри изгледи и в сегмента на производство на компоненти за високотехнологични компании, които се занимават с механично инженерство, сред които са и Müller Martini Buchbinde-Systeme GmbH и Kolbus Luxury Packaging.”

Продуктовата гама и технологията са съхранени
Rahden Технологията на продуктовата гама на Kolbus е получена, поддържана и ще бъде допълнително разработена от Muller Martini. Около 250 служители на Kolbus, заети в бизнеса с производство на книги, ще бъдат назначени от Muller Martini впри същите условия. Персоналът в областта на опаковките и кутиите ще продължи да работи за Kolbus.

Източник: пресинформация на Muller Martin
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама