ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Muller Martini предлага решения за книговезане, които могат да реализират потенциала на цифровия печат

Muller Martini предлага решения за книговезане, които могат да реализират потенциала на цифровия печат

Понеделник, 11 Април 2011 ( прочетена 1954 пъти)


На изложението digi:media от 7-и до 9-и април в Дюселдорф, компанията демонстрира високопроизводителни довършителни системи, предназначени за дигитален печат. Те дават възможност за производство на продукти с меки подвързии, твърди корици, както и шити с телчета.На снимката: Системата Primera е изключително подходяща за цифрови решения, предлага най-високите възможни нива на автоматизация и надеждност и има модулен дизайн.

Решенията, предлагани от Muller Martini, са съобразени с тенденцията на обединяване на цифровия печат и довършителните операции в общ процес. Интеграцията им е по-близка от когато и да било и преградите между производителите на цифрови печатни преси и тези на довършителна техника вече не съществуват. Новите технологии за дигитален печат по-гъвкави, с по-високо качество на печат, а и с по-висока производителност. Това ги прави още по-привлекателни за потребителите. Muller Martini разширява възможностите, осигурявани от традиционните довършителни машини, за да може индустрията да се възползва от всяко предимство, което дигиталните технологии могат да предложат.

Нарастващият пазар за къси тиражи е изключително подходящ за цифрови печат, особено за интегрираните мастиленоструйни печатни системи. „Печатните производствени системи са на кръстопът”, каза Alex Chan, председател на Iciclegroup, Global Print Management, в Хонг Конг. „Цифровият печат е бъдещето и главната тема ще бъде „по заявка”, защото клиентите искат да им бъдат отпечатани точно толкова продукти, колкото желаят.” Това налага нужда от адекватни довършителни решения. За да отговорят на тази необходимост, Muller Martini следят пазарните тенденции от близо и са в партньорство с водещите производители на цифрова печатна техника.

SigmaLine е уникално цялостно решение за производство на разнообразни печатни продукти. Един от ключовите елементи на системата е SigmaFolder. Това е единствената система за сгъване в света, базирана на ролна технология, която може да се настройва за коли с различни размери. Тя осъществява връзката между печатната машина и довършителните процеси. Тъй като системите на Muller Martini могат да обработват цели коли, производителите на печатни изделия могат за пръв път да приложат пълната гама от довършителни процеси към продукцията на цифровите си преси. Възможностите на SigmaLine не са ограничени само с интегрирани довършителни системи. Модулният дизайн позволява системата да бъде комплектована с други решения, които по-късно могат да бъдат надстроени, ако обемът на работата нарасне. Например SigmaCollator, която включва нова функция за лепене на колите. Залепените книжни тела могат да бъдат завършени чрез независим процес.На снимката: За да интегрира в цифровото производство по-ефективни решения за издания с меки подвързии, като Pantera и Muller Martini използват нови инженерни похвати.

Muller Martini предлага напълно интегрирани решения и за производство на книги с меки корици. Сложните процеси, които се използват в традиционните довършителни процес са адаптирани за цифровия печат – от транспорта на ролната хартия, през рязането и скрепването, до създаването на крайния продукт. Производителят предлага интегриране на високопроизводителните си решения за продукти с меки корици Pantera и Acoro в цифровия работен процес.

Компанията предлага и решения за производство на книги с твърда подвързия. Има голямо търсене на персонализирани изделия от този тип, например фотоалбуми. Отпечатването им не е проблем за цифровата техника, но завършването им може да се окаже предизвикателство за книговезците, защото дебелината на тялото и размерът на облеклото се променят постоянно. Досега, кратките тиражи изискваха дълго време за подготовка и съответно големи разходи. Системата Diamant MC Digital на Muller Martini може ефективно да произвежда висококачествени персонализирани книги с твърди подвързии. Diamant MC предлага високо ново на автоматизация и отлично решение за нарастващия пазар на фотокниги. Продуктът се произвежда с едно преминаване през машината.

Тиражите на шитите с телчета периодични издания, информационни брошури и други в момента намаляват. В същото време, обаче, разнообразието им нараства, а сроковете за производството им стават все по-кратки. Освен това, възможностите за персонализирано послание, които предлага цифровия печат, намират все по-широко приложение. Системата за влагане и шиене Primera от Muller Martini е предназначена за цифрови работни процеси. Тя предлага най-високите възможни нива на автоматизация и надеждност. Модулният и дизайн позволява увеличаване на възможностите й при възникване на необходимост.

Източник: mullermartini.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама