ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Muller Martini се концентрира върху машините за довършителните работи

Muller Martini се концентрира върху машините за довършителните работи

Четвъртък, 27 Ноември 2014 ( прочетена 1895 пъти)


Поради ниския обем на продажби, Muller Martini прекратява производството на печатни машини в първата половина на 2015 г.

 

Muller Martini ще продължи поддръжката за клиентите по целия свят и в бъдеще. Като част от своето стратегическо преустройство, компанията ще се фокусира върху довършително оборудване, подсилено от скорошното поемане под контрол на услугите на Heidelberger Druckmaschinen AG за сервиз и доставка на резервни части за техните книговезки машини.

Това решение е предизвикано от съществения спад на оборотите в сегмента за печатни машини за продължителен период. Тази загуба в продажбите е била усетена през последните години, въпреки екстензивните периоди на производство в кратки срокове в завода в Maulburg (Германия). Драстичното свиване на традиционния пазар за печатни машини за формуляри през последните десетилетия накара компанията да се фокусира върху нови бизнес сегменти. Целта им е била да наложат ролен офсетов печат за етикети и гъвкави опаковки с променлив формат за разрастващия се пазар за опаковки. "Все пак, въпреки големите инвестиции и годините на усилия, широкото възприемане на офсетовата технология на пазара на опаковки успя само в известна степен", заяви Бруно Мюлер, главен изпълнителен директор на Muller Martini. Тъй като бизнес секторите като секюрити и комерсиален печат далеч не могат да компенсират загубата на обеми през последните години, компанията вярва, че шансовете за успешен обрат само със собствени усилия са изключително малки. Търсенето на подходящи партньори на пазара за опаковки също се е оказало неуспешно до момента.

При тези обстоятелства, Muller Martini е решила да преустанови производството на печатни машини в Muller Martini Druckmaschinen GmbH в Maulburg (Германия) и да започне да преобразува производствената площадка в сервизна компания, за да може да поддържа вече инсталираните машини. До 80 работни места могат да бъдат засегнати от тази стъпка. За тези освободени служители ще се търсят социално отговорни решения.

Източник: www.mullermartini.com
Текста написа: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама