ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Objet представиха най-големия си 3D принтер до момента

Objet представиха най-големия си 3D принтер до момента

Сряда, 5 Декември 2012 ( прочетена 2707 пъти)


Objet1000 има работна площ с размери 1000x800x500 мм и беше представен на изложението Euromold.

Машината е подходяща за използване в автомобилната, военната и космическата индустрия, производството на машини, потребителски стоки, домакински уреди, както и за проектантски бюра, които могат бързо да създават индустриални прототипи в реални размери. Objet1000 е подходящ за макети, които пресъздават формата, размерите и/или функциите. Той съчетава голяма и изключително удобна платформа за изграждане с прецизен инкджет 3D печат. Машината поддържа Objet Connex технология, която ѝ позволява да печата с различни материали.

3D принтер

Според управителя на Objet David Reis, „Като нашата най-голяма система за 3D печат досега Objet1000 извежда усъвършенстваната инкджет технологии за триизмерен печат на ново ниво. Системата позволява на потребителите ни в много индустриални области бързо и ефективно да създадат прототип на всичко в реален размер – от цели части за самолети и автомобили до пълни модели на домакински уреди. Objet1000 е следващата стъпка в революцията на 3D печата.“

3D принтер

„Objet1000 спестява на производителите и дизайнерите необходимостта да сглобяват прототипи от по-малки елементи, напомнящи пъзел или нуждата да използват различни по-неефективни решения“, добави Igal Zeitun, вицепрезидент на продуктовия маркетинг и консумативите на Objet.

„За разлика от сравнимите 3D печатни системи, Objet100 се справя отлично с производство на кутии за различни уреди, които могат да се пробият, сглобят и завият, за да възпроизведат вида на изцяло сглобени потребителски уреди. Системата е лесна за употреба, може да работи дълго време без надзор и изисква минимална човешка намеса за работата си“. добави Zeitun.

Objet1000 е съвместим с над 120 материала за печат като позволява на дизайнерите и инженерите да симулират както стандартни пластмаси, така и такива от клас ABS (акрилонитрил-бутадиен-стирен).

Източник: objet.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на тясноформатна дигитална печа...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на щанцоваща машина (щанцьор)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама