ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Océ демонстрира възможности на машините от сериите ColorStream 3000

Océ демонстрира възможности на машините от сериите ColorStream 3000

Понеделник, 25 Март 2013 ( прочетена 934 пъти)


Компанията показа първите примери за печат на елементи за зашита от фалшификация чрез високоскоростен мастиленоструен печат на International Inkjet Days в Германия.


oce

Océ показа примери за възпроизвеждане на микротекст и печат с UV флуоресцентни мастила. Това става чрез добавяне на допълнителни печатащи глави (освен тези за CMYK) към машините от сериите ColorStream 3000. При печат на микротекст петата и шестата глава едновременно печатат със специално мастило, за да позволят работа със скорост до 127 метра в минута.

UV флуоресцентните мастила вече са били използвани от клиентите като защитен елемент. Те могат да се прилагат към текст и изображения, включително двуизмерни баркодове и QR кодове за проследяване на документи по същия начин както с всяко друго мастило. От Océ добавиха, че употребата на тези мастила за момента е по-скоро базирана на разработка на проекти, а не на готови за закупуване решения. Използваните мастила са производство на други компании и приложението им зависи от това дали ще преминат успешно тестовете с печатащите глави на компанията.

От компанията добавиха и че работата на основа на проекти позволява на потенциалните клиенти да използват широка гама бои, които се виждат в ултравиолетовия и инфрачервения спектър. Те могат да се съчетаят с различни устройства за разчитане и медии за печат. Océ подчертаха и че използването на петия и шестия модул за печат на сериите ColorStream 3000 предлагат допълнителна гъвкавост при други приложения на машините.

„Петият цвят може да се използва за пигментно черно, комбинирано с багрилни CMYK мастила или обратното, за постигане на оптимизирани черно-бели и цветни отпечатъци на една машина“, каза мениджърът на производствения печат за Великобритания Chris Aked.

На Drupa компанията показа Premium Pigment Black мастилото си. Чрез намалено проникване в хартията то подобрява плътността и контраста на печата и позволява употребата на хартия без покритие. Според компанията пигментното черно, в комбинация с четирицветен печат с багрилни мастила, в привлекателна опция за печатниците за книги, които искат да съчетаят цветната и чернобяла продукция на една машина.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож в дигитална печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист графичен дизайн
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама