ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Pазплащателните карти: Сега картата говори!

Pазплащателните карти: Сега картата говори!

Сряда, 18 Ноември 2015 ( прочетена 1169 пъти)


Следващото поколение ISO карти: акустични карти като алтернатива на Near field communication (NFC) повишават нивото на сигурност на мобилните приложения за плащания

iso_cards

Следващото поколение разплащателни карти предоставя набор от нови функции, чрез интегриране на електронни компоненти във ISO формата. Има дактилоскопични карти без батерия, карти с гъвкави печатни платки, матрични електронни хартиени дисплеи и батерии, които се презареждат чрез NFC. Технически, това са всички жизнеспособни възможности, както обяснява Yiwen Jin, B-Id. Заедно с партньори, компанията работи едновременно върху няколко иновативни разработки и проекти. Акустични карти, следващата еволюция на разплащателните карти, вече са на стартова позиция. Картата взаимодейства със смартфона с помощта на вграден високоговорител и микрофон и предлага - като алтернатива на NFC - комуникационна функция с висока степен на сигурност на смарт картата за мобилни приложения за плащания. В бъдеще, картата ще може да изпълнява много повече. "Да се интегрират различни електронни компоненти в картата е изключително сложно, особено след като форматът ISO има ограничен размер за електронни компоненти, като например сензор за пръстови отпечатъци", обяснява Yiwen Jin, главен изпълнителен директор на B-Id. Технически погледнато, има много варианти, които са готови за масово производство.

Картите с пръстови отпечатъци скоро с алтернативно захранване

В практическото използване, дактилоскопичните карти - независимо с контактен чип и / или безконтактен чип - вече са сигурно средство за идентификация при парични сделки или за контрол на достъпа. Основната полза на картата със сензор за пръстови отпечатъци е, че няма въвеждане на ПИН код и в него могат да се съхраняват до шест пръстови отпечатъци. B-Id осигурява такива карти с и без батерия и вече са разработили алтернативи. Yiwen Jin обяснява: "За да се четат и съхраняват пръстови отпечатъци на безконтактни карти е достатъчна  мощността на един NFC четец. Има обаче приложения, например, когато парите се теглят от банкомат, при което е необходима допълнителна енергия, за да се провери пръстовия отпечатък преди картата да влезе в слота. B-Id намери алтернативен енергиен източник за безконтактните карти и вече произвежда първите карти с този нов алтернативен компонент ", казва Jin, без да разкрива допълнителни подробности.

Акустични карти за защитено мобилно разплащане

Друго нововъведение, което идва от отдела за разработки на B-Id - акустични картите, използвани в комбинация с мобилни телефони, които могат да бъдат по-безопасна алтернатива на NFC картите. "Акустичната комуникация е с високо ниво на сигурност, сравнимо с биометричните отпечатъци. Така че, технологията е предопределена за мобилни приложения за плащане", обяснява Yiwen Jin. Основните елементи на картите са с чип за сигурност, микрофон и високоговорител. Използвайки звуковия сигнал, картата може да комуникира с мобилното устройство и да задейства процеса на удостоверяване: телефонът изпраща акустичния сигнал към картата, микрофонът в картата получава сигнала и защитният чип демодулира сигнала за по-нататъшна употреба. Чипът за сигурност след това изпраща модулираната информация на говорителя на картата, която изпраща сигнала до микрофона на мобилния телефон. "Второто поколение карти е завършено за стандарта ISO, който вече включва NFC интерфейс. Има планове за интегриране на Bluetooth в следващ етап. За може това да стане реалност обаче, компонентите трябва да бъдат още по-малки", казва експертът.

Източник: pressebox.de

Текста написа: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Технически асистент
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама