ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet PACKZ - новият начин за предпечат на опаковки

PACKZ - новият начин за предпечат на опаковки

Вторник, 29 Септември 2015 ( прочетена 1991 пъти)


PACKZ е един абсолючтно нов и уникален продукт за редактиране на файлове за печат на опаковки и етикети, който е изцяло базиран на PDF формата и предоставя на потребителите широк набор от мощни инструменти за опростяване и улесняване на работния поток в тази индустрия.

PACKZ Software

 

Компанията PACKZ Software е основана през 2011 г. от група бивши служители на Artwork Systems и Esko, всички с достатъчно богат опит в специализираните софтуери за етикетната и опаковъчната индустрия. Целта на кооперирането им с друг производител на решения за автоматизация на предпечатни процеси – HYBRID Software, е да предоставят продукт, който да улесни живота на предпечатарите, подготвящи проекти за опаковки.

На LabelExpo 2013 е представена първата версия на софтуерния пакет PACKZ за работа с PDF файлове. Всички остават очаровани от широките възможности на продукта, неговата бързина на работа и леснота на употреба. Към момента фирмата предлага вече трета версия на PACKZ, а клиентите са около 300 и на всички континенти.

Добре дошли в света на PACKZ

Това е един абсолютно нов професионален редактор на файлове за етикети и опаковки. Базиран е изцяло на PDF формата, който днес е стандарта за обмена на графична информация, както и на проекти за производството на опаковки. PACKZ предоставя на потребителите широк набор от мощни инструменти за опростяване и улесняване на работния поток в тази индустрия. Интерактивната работа в нативен PDF формат до последния етап на подготовката способства утвърждаването на най-добри практики за печата на опаковки. Продуктът със своята гъвкавост и универсалност позволява коректната подготовка на файлове за всички съществуващи печатни процеси.

 

PACKZ SoftwareДокументи, Активи, CAD

PDF файловете се отварят директно в PACKZ, без междинно преобразуване към някакъв вътрешен формат. Работата в нативен PDF формат нямалява значително възможностите за грешки, повишава скоростта на работа и улеснява комуникацията с клиенти и печатници. Като допълнение файловете се визуализирит винаги в режим на надпечатване (overprint), а с помощта на интелигентното управление на цвета и при правилно калибриран монитори – и цветово коректно. Интуитивният потребителски интерфейс предлага многоезично работно пространство, в което потребителите могат свободно да дефинират бързи клавиши, панели и бутони за най-често използваните от тях функции за предпечат на проектите. Също така е възможно и отварянето на CAD файлове с чертежи на щанци за прецизно позициониране на дизайна по режещите елементи. Софтуерът предоставя пълно управление на слоевете в PDF файловете – добавяне, премахване, сортиране и обединение за точен преглед на проекта и бърз, лесен достъп до обекти, групи, маски, пътища и прозрачни елементи.

 

професионален pdf редакторПри отваряне на файл, PACKZ анализира неговата структура и генерира дърво на обектите. Това в комбинация с усъвършенствания инструмент за селектиране повишават производителността и удобността на пакета за работа. Цветоотделки също могат да бъдат премахвани и добавяни от вградените PANTONE библиотеки. Възможно е и създаване и модифициране на потребителски библиотеки, както и тяхното управление – локално за потребителя или централно за работна група. Настройките на реда на нанасяне на цветовете и тяхната индивидуална непрозрачност рефлектират върху точността на цветово управляваната визуализация на файла. С PACKZ e възможно конвертиране на спот цветове в CMYK, преоцветяване на обекти от спот в спот цвят, обединяване на дублирани цветоотделки и дефиниране на метода за печат и типа на цветоотделката. Преглед на използваните в проекта шрифтове е наличен, а също така и дали те са напълно или частично вградени в PDF документа.

 

PANTONE библиотекиВградените във файла изображения се показват в списък заедно с техните характеристики като резолюция, цветово пространство и размери. Поддържаните файлови формати PSD, TIFF, EPS и JPEG, съдържащи CMYK, Spot, RGB или Greyscale информация, могат да бъдат добавени или заменяни в съдържанието на PDF документа. Софтуерът автоматично разпознава маски, цветови канали и канали с прозрачност в изображенията и ги присъединява към съответните цветоотделки на файла, като една от най-значимите функции на PACKZ е възможността за преоцветяване на каналите в тях. Имената на файловете, вградени в PDF проекта се запазват като връзки, както и техните външни препратки така, че да е възможно обработката им с външен редактор на определен етап и обновяване на финалната версия за печат. Не на последно място, софтуерът има възможност и да експортира всички вградени в документа изображения и маски в PSD формат.

С помощта на PACKZ могат да бъдат добавяни баркодове към съществуващи PDF файлове по форматите EAN8, EAN13, 3of9, QR, UTF-14, DataMatrix и много други. Една от най-силните черти на софтуера е неговата възможност да разпознава вградени баркодове в PDF от поддържаните формати и техните характеристики, като предоставя възможност за тяхното редактиране така, че да съответстват на желания продукт или технология за печат.

 

структурирани ресурси


PACKZ показва и това, дали има зададени предварително от софтуера за дизайн и предпечат параметри за последваща растеризация на файловете при RIP. Ако такава информация е налична, PACKZ позволява нейното премахване или редактиране, а ако информацията отсъства, тя може да бъде добавена. Поддържат се имената на алгоритмите за растеризиране на почти всички производители на RIP системи, както и форма на точката, линиатура и ъгли. А най-важното е, че е възможно тези параметри да бъдат задавани за всеки обект в PDF файла по отделно.

Редактиране, Текст, Обекти, Прозрачности

PACKZ разполага с интелигентен алгоритъм за обединяване на символи от PDF файла в текстови карета и разпознаване на данни, организирани като таблична информация в дизайните на опаковките (напр. хранителни съставки). С помощта на надежните инструменти за манипулиране на вградените в документа шрифтове и тези от системата и тяхното интегриране във файла, значително се улеснява редактирането на текст, търсене и заместване на символи, думи и фрази. Текстовите карета могат да бъдат преоразмерявани, а текстът да бъде размножен в документа запазвайки неговия стил. Софтуерът няма ограничения за използвания език или специални символи. Разбира се, и без никакъв проблем текстове в използвания документ могат да бъдат векторизирани.

 

Редактиране, Текст, Обекти, Прозрачности


Инструментите за създаване на обекти Draw Tool и Create Shape осигуряват широк набор от възможности за рисуване на свободни форми, правоъгълници, елипсоиди, полигони и звездообразни обекти. Edit Path инструментът способства за добавяне и модифициране на различни пътища и маски. Оригиналните възможности за намиране на пътища позволява тяхното обединяване от различни обекти, разделяне и т.н. Това ускорява процесите като създаване на цветоотдели за избирателно лакиране, преге, щанци или брайлово писмо. Прозрачности и ефекти, приложени към обекти или цели групи, могат да бъдат добавяни или редактирани. Маски и пътища също могат да бъдат добавяни, изтривани или модифицирани. PACKZ разполага и с възможност за премахване на прозрачностите във файла (флатване), правейки го по този начин съвместим с по-стари версии на RIP-ове. Вградена е и способността за опростяване на части от дизайна чрез тяхното висококачествено растеризиране. Естествено, целият PDF файл може да бъде експортиран и като изображение, което позволява използването му в други приложения.

Раздуване и Застъпване (трапинг)

Трапингът е процес на създаване на малки презастъпвания между съседни обекти с различаващи се цветове с цел избягване на проблемите с неточния пасер при печатните машини. PACKZ разполага с интелигентен алгоритъм за това, който може да работи в бърз, интерактивен и автоматичен режим. Може да бъде прилаган както към целия файл, така и само върху селектирани обекти, използвайки еднаква технология. Това повишава качеството, приложимостта и предвидимостта на процесите. Приложението автоматично открива областите в дизайна, където може да бъде приложен трапинг и ги визуализира. Потребителят може свободно да раздува обекти и променя параметрите им. Областите от файла с идентични характеристики могат да бъдат третирани като един елемент или като отделни елементи за трапинг. Всички генерирани обекти в следствие от трапинга се запазват в база данни и подредени в нов слой на документа, което улеснява по-нататъшната работа с тях.

 

Раздуване и Застъпване (трапинг)Осигуряване на качеството

PACKZ разполага с надежни средства за осигуряване на качеството на подготвения за печат PDF файл. Те проследяват всички промени извършени с файла, записват ги инкрементално към историята му и при желание могат да бъдат визуализирани. Това става възможно не без помощта на съвременните хардуерни платформи. Чрез 64-битови изчисления и използването на многозадачност и многонишковост на процесите, PACKZ успява безпроблемно да се справи и с извънредно сложните дизайни. Потребителят вижда цялото съдържание на документа в неговата истинска резолюция. Липсата на ограничение при увеличение на изгледа (зуум) позволява редактиране и на най-дребните обекти. Визуализацията е възможна в пълноцветен режим, режим само на контури или режим на пластина (клише). Конфигурируемите клавишни комбинации позволяват бързо превключване между тях. Инструментът денситометър предоставя и акуратно измерване на цвета за установяване на тоталното намастиляване, като работи с CMYK, Spot, RGB, Grey и Lab цветове. Функцията търсене и селектиране асистира за намирането на обекти по зададени характеристики, напр. дебелина на линия, наличие на маска, име на шрифт, големина на обект и др.

 

Осигуряване на качеството

 Живи обекти

Иновативната технология на PACKZ „живи обекти“ позволява създаването на активни информационни панели, динамични марки и отворен дизайн. Чрез нея потребителите могат да разполагат във файла променливи обекти, които се свързват с определени части от съдържанието му. Например, по такъв начин могат да се добавят марки за пасер, които автоматично се позиционират или променят, когато са внесени корекции в дизайна, тъй като те зависят от съдържанието на PDF документа или отделни негови характеристики. За напреднали потребители тази технология предоставя възможности за връзка на PACKZ софтуера с външни бази данни или източници на информация.

Живи обекти

Монтажи

PACKZ разполага и с възможности за създаване на монтажи от предварително подготвени за печат единични PDF файлове. Едната от тях е монтаж чрез размножаване на един или няколко файла на етикети и гъвкави опаковки така, че максимално да се оползотвори пространството на медията – пластина или клише. При размножаването е възможно и задаване на отместване между пистите за оптимизация на ролния печат, както и създаването на монтажи за т.нар. безкраен печат. Другата функционалност включва импортиране на чертеж на щанца от CAD софтуер и позиционирането на отделните дизайни по този чертеж. Възможно е и задавне на области от дизайните, където се позволява припокриване с елементи от съседния дизайн, когато в щанцата има единични ножове. Задоволена е и необходимостта от създаване на двустранни монтажи (лице-гръб) с възможност за позициониране на различни файлове от различните страни на монтажа.

 

електронен монтажВижте повече за софтуера на събитието “ДЕН НА СОФТУЕРИТЕ ЗА ПРЕДПЕЧАТ”  на 3 НОЕМВРИ. Ще имате възможност да разгледате функциите на софтуера в детайли и да видите неговото практическо приложение, както и да се срещнете с изпълнителния директор на фирмата и да зададете своите въпроси директно към него.

Очакваме ви на 3 НОЕМВРИ в София.

РЕГИСТРАЦИЯ
 
За ГЕД ООД
ГЕД ООД е дистрибутор на оборудване, софтуер и консумативи за полиграфията. Фирмата е на пазара от 1991 година и разполага с богато портфолио от решения на международно признати марки за българските печатници.
a: ГЕД ООД, София 1505, ул. Васил Друмев 36
t: (02) 806 1 201
w: www.ged-bg.net
e: office@ged-bg.netprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож (на смени)
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт за обслужване на клиенти
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама